İMF, talepleri kabul etmek zorunda

Başbakan Erdoğan, İMF ile 1 yıldır anlaşamadıklarını ve şartlarının kabul edilmemesi halinde de anlaşma olmayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin neredeyse bir yıldır sürdüğünü belirterek, ''Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz'' dedi.

Erdoğan, partisinin Gaziantep il kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin halkın partisi olduğunu, tüm gücünü milletten aldığını vurguladı.

Erdoğan, ''Bu ülkede artık millete rağmen politika yapma dönemi, AK Parti ile son bulmuştur. Bu ülkede artık milletin arzularına, milletin taleplerine, milletin hedeflerine ters düşen politikalar üretme dönemi, AK Parti dönemi ile sona ermiştir'' diye konuştu.

Kendine milletin dışında bir merci belirleyenlerin, bugüne kadar hep yanıldıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Bu devirler artık AK Parti ile son bulmuştur'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:
• ''Bizi bölmek, aramıza nifak sokmak isteyenlere bugüne kadar sizler fırsat vermediniz. İnanıyorum bundan sonra da vermeyeceksiniz.
• Bu hareket (AK Parti hareketi) içinde yer alanlar asla ve asla akçeli işlere karışamazlar, karışıyorlarsa, bu milletin de bizim de ahımız onların üzerindedir.
• Neredeyse 1 yıldır IMF ile görüşmeler devam ediyor. Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz.
• (Kriz teğet geçecek) demiştim, bunu eleştirdiler. Ne deseydim? (Yıkılacağız) mı diyecektim. (Teğet geçecek) dedim, teğet geçiyor. En az zararla atlatıyoruz.''

YURT VE DÜNYA Haberleri