IMF'ye borç ne kadar?

Hükümete 'IMF'ci diyenlere 'Ayıp' diyen Erdoğan, 23.5 milyar dolar devralınan borcun ne kadara indiğini açıkladı.

Partisinin Ankara Gençlik Kolları kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, Hükümete, ''IMF'ci' dediklerini, bunun ''ayıp'' olduğunu ifade ederken 23.5 milyar dolar devralınan borcun, 7 milyar dolara düşürüldüğünü söyledi.

İktidara geldiklerinde, Merkez Bankası'nın kasasında 26.5 milyar dolar olduğunu, bugün ise 71 milyar dolar bulunduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, ''farkımız bu'' diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, artık Türkiye'nin güven ve istikrar ülkesi haline geldiğini söyledi.

Daha önce Türkiye'ye güven ve istikrar bulunmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, bunların tesis edildiğini ve ekonominin ve umutların büyüdüğünü söyledi.

Sadece ekonominin değil, özel sektörün de geliştiğini, rekabet gücünün arttığını, demokrasinin geliştiğini anlatan Başbakan Erdoğan, elde edilen güven ve itibar sayesinde 5 yılda 2.5 milyon gence iş kapısı açıldığını kaydetti.

Uçsuz bucaksız hayallerin gerçekleştirilmesi için siyasette olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''İşte siyaseti gençleştiren, umutları tazeleştiren iktidarımızın en büyük başarısı budur'' dedi.

Bu başarıları sağlayarak bu günlere gelmenin kolay olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, yola çıkarken yüksek zirvelerden, dar geçitlerden geçmeleri gerektiğini ifade ettiklerini, bu yoldaki yolculuğun son nefes verilene kadar devam edeceğini söyledi.

EĞİTİM

Eğitim konusuna da değinen Erdoğan, bu konuda yapılan harcamaların büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Bugüne kadar 115 bin derslik yaptıklarını ve 39 üniversite açtıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, üniversitesi olmayan 9 ilde de yıl sonuna kadar üniversite kurulacağını bildirdi.

Önceki iktidarların, ''gençlerin yanında olduklarını, cehalete düşman olduklarını'' belirttiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, vaat etmelerine rağmen üniversite kurmadıklarını savundu.

Liseyi bitiren gençlerin üniversiteye giremediklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yarısından fazlası dışarda kalıyordu. 10 öğrenciden bir tanesi üniversiteye girebiliyordu. Eğer şimdi 2-3 olduysa, 4 olacaksa bunlar bu yeni anlayışın, AK Parti'nin anlayışının bir neticesi olarak gerçekleşiyor.

İnanıyorum ki gerek iktidarımız, gerekse YÖK bu noktadaki yaklaşım tarzıyla birlikte 81 vilayetimizdeki bu üniversitelerde çok daha fazlasıyla öğrenci alacak ve böylece liseleri bitirmiş yavrularımız, meslek liselerini bitirmiş yavrularımız, Allah'ın izniyle büyük ölçüde üniversite eğitimi alabilecek noktaya gelebileceklerdir.''

Okullaşma ve bilgisayarlaşmada Doğu ile Batı arasında herhangi bir fark olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Çünkü bizde bölgesel milliyetçilik yok. Biz de etnik milliyetçilik yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bağıyla bu milletin evlatlarını birbirine bağladık. Biz de dinsel milliyetçilik de yok. Çünkü herkes inancında özgür. Türkiye artık eski Türkiye değil'' dedi.

YURT VE DÜNYA Haberleri