İnternette şifre nasıl korunur?

Sanal dolandırıcılık giderek yayılıyor. Peki İnternette güvenlik için hackerlara şifrelerimizi kaptırmamanın yolu neler?

*İnternet üzerinden yapılan şifre girişlerinde ‘şifremi kaydet’ veya ‘beni hatırlasın’ seçenekleri kesinlikle kullanılmamalıdır.
*Şifreler herhangi bir yere yazılmamalı (ajandalara, monitörün üzerindeki post-it kağıtlarına, not defterlerine, masa takvimi sayfalarına, kartvizitlerin arkalarına yazılarak cüzdanda taşıma şeklinde, vb.) şifreler akılda tutulmaya çalışılmadır.
*İnternet bankacılığı şifreleri akrabalar, arkadaşlar da dahil kimseyle paylaşılmamalıdır.
*Kullanılan şifrelerin büyük çoğunluğunun genel ve tahmin edilmesi kolay şifreler olmamasına özen gösterilmelidir.
*Kitaplardaki örnek şifreler kullanılmamalıdır.
*Banka tarafından verilen şifreler alındığı andan itibaren değiştirilmelidir.
*Eş, çocuk, iş arkadaşlarının isimleri ile telefon veya lisans numaraları, doğum tarihi, adres ve doğum yeri şifre adı olarak seçilmemeli.
*Aynı harften oluşan bütün şifreler(aaaaaa), aynı sayıdan oluşan bütün şifreler (555555), ardışık sayılardan oluşan şifreler(123456...), alfabe sırasından oluşan şifreler (abcdef), birtakım kalıplaşmış kelimeler, ev hayvanının ismi, çok beğenilen sanatçıların isimleri, SSK numarası veya TC kimlik numarası, yabancı dillerdeki klişe kelimeler (love, hotel, holiday, viva vb.), yer isimleri gibi özel isimler (İstanbul, Ataşehir gibi...) şifre olarak seçilmemeli.
Ayrıca kimden geldiği bilinmeyen mailler asla açılmamalı ve hemen silinmelidir.

BİLİM - TEKNOLOJİ Haberleri

İnternetteki zararlı içeriklere sıkı takip!
WhatsApp'tan koronavirüs kararı: Mesaj iletimi sınırlandırıldı
FOTOĞRAFÇILIKTA DEVRİM!
VERİLER DENİZ ALTINA!