İsrail sabır zorluyor!

İsrail katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Gazze'ye saldırı düzenleyen İsrail yaklaşık 200 sivili katletti. İstanbul'da 5 bin kişi ayaklandı...

İsrail günlerdir vurmakla tehdit ettiği Gazze Şeridi'ne Yahudilerin hafta sonu tatilinde ağır bir hava saldırısı düzenledi.

Sabah erken saatlerde düzenlenen ve 30'dan fazla füzenin kullanıldığı saldırılarda çoğu sivil en az 200 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi de yaralandı.

Filistinli hastane kaynakları, saldırılarda en az 200 kişinin öldüğünü bildirdi.

Hastane kaynakları, yaralı sayısının da 120'si ağır olmak üzere 300'ü geçtiğini belirtti.

Saldırıda yıkılan bazı binalarda enkaz altından yeni cesetlerin çıkabileceği belirtiliyor. Hamas ise ölü sayısını 192 olarak açıkladı.


Taksim'de 5 bin kişi Gazze için yürüdü
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hayatını kaybeden 200 kişi için Taksim'de düzenlenen eylemde İsrail'e saldırılarını durdurması çağrısı yapıldı.

İsrail'in kadın-çocuk demeden Filistinlileri öldürdüğünü söyleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'e yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Özgür Der, Mazlum Der, Küresel Bak, Eğitim Bir Sen ve İHH'nın öncülüğünde İsrail'in Gazze saldırısının protesto edildiği eyleme yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanarak İstiklal Caddesi'nde yürüyen eylemciler, sık sık İsrail aleyhine slogan attı. Taksim Meydanı'na gelen eylemciler adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Filistin halkını aç bırakmakla kalmadığını, kadın-çocuk ayrımı yapmadan Filistinlileri öldürdüğünü söyledi.

Yıldırım, "Yahudilere sesleniyorum; dünya barışının yolu Filistin'den geçer." dedi.
Sağcı-solcu, ayrımı yapmadan Filistin için bir arada olduklarını kaydeden Yıldırım, "Filistin için yardım kampanyası başlatacağız. İsrail'in Orta Doğu'da yalnızlaşmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Bu arada eyleme, Filistin'e yönelik daha önceki saldırılarda yaralanan 4 kişi de katılarak eylemcilere destek verdi.

Basın açıklaması sırasında eylemciler, "Gazze Halkı Yalnız Değildir, Katil İsrail Filistin'den Defol ve Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde slogan attı. Grup, basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'i kınadı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Çok sorumsuzca bir olay. Bölgeye istikrarsızlık getirecek bir olay" dedi.

Bilkent Otel'de İçişleri Bakanı Bekir Atalay'ın kızı Zeynep İrem Atalay ile işadamı Bilal İbrahim Üstün'ün oğlu Ali Oğuz Üstün'ün nikah törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, otel girişinde gazetecilerin Gazze'de yaşanan saldırıyla ilgili sorularını cevapladı.

Saldırıyı sabahtan beri takip ettiğini kaydeden Gül, "Çok üzücü bir olay. Daha yeni İsrail Başbakanı buradayken, bölgenin yeni bir şiddet sarmalına karışmaması için dikkatini çekmiştim. Çok sorumsuzca bir olay. Çok sayıda ölü var. Daha ne kadar olacağı da belli değil. Yaralılar var. Bölgeyi istikrarsızlığa götürecek bir olay. Ayrıca bir sorumsuzluk noktası var. Yeni ABD yönetimine böyle bir Ortadoğu bırakmayı doğrusunu anlamlı buluyorum. Üzücü bir olay, kınıyorum" dedi.

Erdoğan İsrail'e Sert Çıktı

Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in yaptığı sivil katliamına sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Gazze'ye yönelik İsrail saldırısı hakkında Meclis'de yaptığı açıklamada, "Saldırı barışa yönelik bir darbedir" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki göstererek, ''Barış için bu kadar çabaları sarf ettiğimiz bu dönemde, İsrail'in böyle bir yola tevessül etmesini her şeyden önce barışa indirilmiş bir darbe olarak görüyorum'' dedi.

 

Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, şunları söyledi: ''Barış için bu kadar çabaları sarf ettiğimiz bu dönemde, İsrail'in böyle bir yola tevessül etmesini her şeyden önce barışa indirilmiş bir darbe olarak görüyorum. Barış teşebbüslerine indirilmiş bir darbe olarak görüyorum. Ben, bugün doğrusu İsrail-Suriye görüşmeleri ile alakalı İsrail Başbakanı Olmert'i aramayı düşünürken, bu arama işlemini iptal ettim ve aramıyorum. Çünkü bu bize karşı da yapılmış saygısızlıktır. Biz şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz.''

 

Başbakan Erdoğan, BM'yi göreve çağırdı.

YURT VE DÜNYA Haberleri