CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da seçim çalışmalarını devam ettiren AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili adayı Nusret Bayraktar, Yemişli köyünde vatandaşlarla yapılan toplantıda, işsizliğin önlenmesi anlamında istihdama yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
İŞSİZLİK SORUNU RAFA KALKACAK
Bir vatandaşın, “Çocuklarımız işsiz. Buna bir çare var mı?” şeklindeki sorusuna cevap veren Bayraktar, “Elbette doğrudur. Rize’de bu anlamda ciddi bir çalışmamız var. Rize’de kurulmasını sağladığımız Türk Telekom Çağrı Merkezi’ne 900 kişi alınacak. Yine Çaykur’a işçi alımı konusu var. Ayrıca Rize’den Artvin’e yayla turizmini geliştirme yönünde başlattığımız çalışmalar neticesinde 150 bin kişinin istihdamı gerçekleşmiş olacak.” dedi.
ÇAYKUR’UN TEMİNATI BAŞBAKANDIR
Muhalefetin Çaykur konusundaki açıklamalarının, hedef saptırma ve siyasi rant elde etme çabalarından öte bir anlamı olmadığını söyleyen Bayraktar, “Çaykur satıldı, özelleşecek gibi muhalefet habire bu konuyu saptırmaktadır. Çaykur bizim dönemimizde kesinlikle özelleştirilmeyecektir. Başbakanımız da bunu Rize mitinginde açıkça söyledi. Sayın Başbakanımızın Rize’ye verdiği önemi iyi anlamak lazım. Ben Beyoğlu Belediye Başkanlığı ve 2 dönem İstanbul milletvekilliği yaptım. Şimdi ben ve Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı ile 2 dönem Rize İl Başkanlığı yapan Hasan Karal Bey, milletvekili adayı olarak gösterildik. Artık çıraklık dönemi bitti, daha iyi hizmet için buraya geldik. Sizlerin oylarıyla geldik ve ancak sizlerin oylarıyla gideriz. Artık hizmet zamanı başlıyor ve sizlerden destek istiyoruz." şeklinde konuştu.
MİKRO MİLLİYETÇİLİK YOK, KARDEŞLİK VAR
8 kilometre mesafedeki insanların küçük ve basit mikro milliyetçi söylemlerle birbirlerine düşürülmek istendiğini de kaydeden Bayraktar, “Ardeşenli diyor hastane Pazar’a gitti, Pazarlı diyor hastane Ardeşen’e gitti. Bırakalım böyle küçük, basit ve mikro milliyetçilik kokan hareketleri. Gün, kardeşilk günüdür. Rize’ye gidiliyordu, şimdi Kaçkar Hastanesi’ne gidiliyor. Ne güzel işte, her bölümün uzman doktoru var. Biz kardeşiz ve aynı bayrak altında yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
MUHTAR'DAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk ise Bayraktar’a teşekkür ederek, "Köyümüze hoş geldiniz sayın vekilim. Köyün sorunlarının yüzde 60’ı bitti. Sadece kanalizasyon sorunumuz kaldı. Ama tabii bu sorunlarımızın tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Sorunların biri biter diğeri başlar. Ancak artık sizi yanımızda hissediyoruz. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
Pazar53: Seçimlere az bir zaman kala eleştiri dozunun hızla yükselmesi nedeniyle, tüm yerel siyasi haberlerde, yıpratmaya yönelik eleştirisel yorumların onaylanmaması kararı alınmıştır. Ziyaretçilerimizin bu konuda anlayışlarını bekler saygılar sunarız |