İstanbul'dan Rize'ye borç faturası!

İstanbul'daki hiç bilmediği bir adreste, adına telefon kaydı yapılıp 4 bin TL ödenmemiş fatura çıkarılan İkizdereli inşaat ustası çılgına döndü.

İSMET KÖSOĞLU
Rize’nin İkizdere ilçesi Ilıca Köyü’nde yaşayan ve inşaatlarda işçi olarak çalışan Celal Balcı isimli vatandaş, posta yoluyla gelen icra yazısı ile adeta şok oldu.

İstanbul, Zeytinburnu’nda bir adreste işyeri olduğu ve bu işyerine ait telefonun kendi adına imiş gibi hakkında icra takibi başlatıldığını söyleyen 40 yaşındaki Celal Balcı, “Ben 10 yıldır İstanbul’a gitmemişim. Kim olduğunu tanımadığım birileri nüfus bilgilerime ulaşarak işyerlerine adıma kayıtlı telefon almışlar. İcra takibinde Sümer Mah.26/4. sok. Arı Apt. No=5 Zeytinburnu yazıyor. Ben böyle bir adresi bilmem ve hiç bulunmadım. Oysa benim olmayan bir şey için hakkımda TELEKOM tarafından telefon borcum olduğu iddiasıyla icra takibi başlatıldı. Ben nüfus cüzdanımı kaybetmedim ve kimseye de vermedim. Adıma Ilıca köyündeki adresime gelen icra yazılarında nüfus bilgilerim tamamen doğru. Ancak imzalar bana ait değil. Çünkü ben hiçbir zaman Zeytinburnu’nda işyeri sahibi olmadım ve İstanbul’da telefonum hiç olmadı. Bu işyerine adıma kayıtlı iki telefon alınmış ve birikmiş borçlarıyla bugüne kadar 4 bin lira icradan para isteniyor. Ben böyle bir parayı ödeyemem. Çünkü bu borç benim değil. Ne yapacağımı şaşırdım. İnşaatlarda çalışarak evime ekmek getiriyorum. Param olmadığı için Ilıca köyündeki Telekom’a kayıtlı telefonunu bile görüşmeye kapatıp abonemi iptal etmişim. Böyle bir yanlışlık olamaz. Zaten zor geçiniyorum. TELEKOM yaptığı bu yanlışlığın acısını benden çıkarmamalı. Başkasına benim adıma nasıl telefon kaydı yaptırırlar anlamadım. Lütfen bu hatayı düzeltin ve benim icra takibini durdurun." dedi.

Rize Haberleri