İstediklerini öldürüyordular!

MİT'in derin ismi Mehmet Eymür'den Veli Küçük ve Mehmet Ağar hakkında ağır iddialar...

MİT Kontraterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Veli Küçük'ün emekli olduktan sonra MİT, Dışişleri ve askeri yetkililer tarafından Azerbaycan ve K.Irak'taki faaliyetleri nedeniyle ikaz edildiğini söyleyen Eymür, "Hatta korumaları alındı. Lojmandan çıkarıldı. Ben de kendisini uyardım" dedi.

İstediklerini öldürüyorlardı

Küçük'ün, Cem Ersever öldürüldüğünde "Beni de öldürebilirler" diye bir korku dönemi yaşadığını ifade eden Eymür, "Ama öyle söylemesi de gerekmiş olabilir" şeklinde konuştu. Eymür, Abdullah Çatlı'nın MİT'e çalıştığını aynı zamanda uyuşturucu işi içinde olduğunu da söyledi.

Bu grubun kontrolleri dışında olduğunu ifade eden Eymür, "İstedikleri kişiyi öldürebiliyorlardı" dedi. Ergenekon adını ilk kez 2001'de internette bulduğunu anlatan Eymür, Ergenekon davası ile Deniz Feneri davasının da gizli servis operasyonu olduğunu iddia etti.

AĞAR HAKKINDA AĞIR İDDİALAR

Eymür Ağar'la ilgili şöyle konuştu: Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesinden sonra Ağar bana 'Bu tosunları Azerbaycan ve Güneydoğu'ya göndereceğiz' demişti. MİT'de çalışan Tarık Ümit'i yine devlet içindeki bir grup İbrahim Şahin'le görüştüreceğiz diye götürdü ve öldürdü. Uyuşturucu kaçakçılarından öldürülmeme karşılığı para alınıyordu. Bu paraların bir kısmı İbrahim Şahin'e gidiyordu.

Susurluk çetesi işadamlarına 'Sen ölüm listesindesin' deyip para istiyorlardı. Kaza olmasaydı bu grup devleti ve siyaseti ele geçirecekti. O yüzden Ergenekon operasyonu önemli. Ergenekon'da başka gözaltılar olabilir. Bence hakiki bir örgütlenme bu kadar kısır olamaz. Bunun daha geniş olması gerek. Siyasilere de uzanabilir.

AĞAR CEVAP VERDİ: DEVLET İSTESİN KONUŞAYIM

Mehmet Ağar, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Eymür'ün Susurluk ve Ergenekon ile ilgili suçlamalarına sert cevap verdi. Eymür'ün "Topal cinayetinden sonra Ağar'la konuştum. 'Tosunları G. Doğu'ya göndereceğim' dedi" şeklindeki sözlerini değerlendiren Ağar, o dönemdeki faaliyetleriyle ilgili muhatabının MİT olduğunu belirterek 'Devlet isterse konuşurum' dedi.

ERGENEKON'A YAMAMAK İSTİYOR

Eymür'ün kendisi tarafından muhatap alınması için çok gayret sarfettiğini kaydeden Ağar, şöyle konuştu: "O arkadaş Ergenekon'dan tanıdığım birisini bulup da bana yamamak için çok özel bir gayret içinde. Kendisini muhatap almam için bunları yapıyor. Ama muhatap almayacağım. Benim bu saçmalıklara verecek bir cevabım yok."

YURT VE DÜNYA Haberleri