İSMET KÖSOĞLU
İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Emre Çınar, bir milletin bağımsız bir devlet olarak yaşadığına dair en önemli işaretin o ülkenin bayrağı ve milli marşı olduğunu ifade ederek, ''Alışkanlıklarımız sonucunda belki biz şu an bunun önemini anlayamıyoruz'' dedi.
Bayram ve milli marşın kıymetini bağımsızlığını yeni kazanmış milletlere sormak gerektiğini ifade eden Çınar, ''Bize bunun cevabını Türkmenistan'dan, Bosna Hersek'e, Tacikistan'dan Kosova'ya yıllarca esaret altında yaşamış, bayrağına, milli marşına yeni kavuşmuş milletler verecektir'' diye konuştu.
Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un, yaşadığı dönemde milletin kader ortağı olduğunu kaydeden Çınar, ''Milletimizin göğsünden kan damlarken onun da kaleminden kan damlıyordu'' dedi.
Tarih öğretmeni Erkan Demir'in İstiklal Marşı'nın önemini anlattığı programda, öğrenciler tarafından ''Seyfi Baba'' ve ''İstiklali Yazanlar'' adlı oyunlar sahnelendi.
Program sonunda, İstiklal Marşı'nı en iyi anlatan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.