Kırklartepe Köyü'nde heyelanda oluşan toprak ve su kütlesine kapılarak yaşamını yitiren 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Necihan Aksu'nun evinde gözyaşı sel oldu.
Aksu'nun çay tarlasını heyelandan korumak için kardeşi ve eltisi ile su kanalı açtığı sırada yamaçtan gelen su ve toprak kütlesinin altında kaldığı belirtildi.
Sabah saatlerinde Rize Sivil Savunma ekipleri tarafından yapılan arama sonucu 1.5 kilometre uzaktaki dere yatağında bulunan Necihan Aksu'nun cesedi, otopsi için gönderildiği Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak köyüne getirildi.
Bu sırada eşi Orhan Aksu ile 2 çocuğu ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Olayı anlatan Fatma Aksu, kanal kazdıkları sırada yamaçtan kopan toprak kütlesinin ablasını sürüklediğini söyledi.
Aksu'nun cenazesi yarın kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Aksu ailesinin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.