Kanun çıkarken aklınız nerdeydi?

Başbakan Erdoğan, geceyarısı operasyonu olarak da tartışılan düzenlemeyle ilgili tartışmalara cevap verdi:

Başbakan Erdoğan, askerlerin barışta, ağır ceza mahkemelerinin yargı yetkisine giren bir suçu işlemeleri halinde bu mahkemeler tarafından yargılanmasını öngören düzenlemeye yönelik eleştirileri değerlendirirken, "AK Parti yine bizi aldattı diyorlar. Kanun çıkarken aklınız neredeydi?" dedi.

Erdoğan, partisinin Kocaeli 3. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, şunları kaydetti:

''Geçen hafta bir kanun çıktı Mecliste... Grup Başkanvekili çıkmış basın toplantısında diyor ki 'AK Parti'nin adetidir, yine bizi aldattı'. Aklın neredeydi, ne iş yapıyorsun sen? Seninle konuşuldu, görüşüldü. 'Kabul edenler' deyince bütün parti grupları el kaldırdı. 'Kabul etmeyenler' deyince kimsenin eli kalkmadı. Sen neredeydin? Orada değil miydin? Bunlar nasıl politika yapıyor, nasıl siyaset yapıyor anlamak mümkün değil... ''

''Bakın son 2 hafta içerisinde sergiledikleri tablo, açıkça söylüyorum, demokrasiyi muhafaza etme noktasında tutarlı tavır sergilediklerini zannettiğimiz için doğrusu duygulandık. Ancak şu görüldü, teyemmüm bozuldu. İki hafta demokrat olabildiler. İki hafta demokrasiyi savunabildiler'' diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Malum belge konusunda henüz soruşturmalar tamamlanmadan, henüz failler ortaya çıkmadan bunlar kararını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde, hatta hedefi olduğu halde AK Parti'yi mahkum etmeye başladılar. Malum belge üzerinden istismara başladılar. Kurumlar arası tartışmadan medet umdular. Boşuna uğraşıyorlar, beyhude çaba sarf ediyorlar. Çünkü demokrasi noktasında Türkiye standartlarını yükseltti.''

''HER PARLAMENTER, İŞİNİ CİDDİ OLARAK TAKİP ETMELİ''

Başbakan Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda partisinin 3. Olağan İl Kongresi'nin ardından Kocaeli Valiliğine geçti.

Vali Gökhan Sözer ile basına kapalı bir süre görüşen Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin, ''TBMM'de kabul edilen yasayla muvazzaf askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması konusunda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Gerçek şu ki parlamento içinde bulunanlar herhalde oradaki çalışmaları takip için varlar. Bu çalışma esnasında gerek iktidar, gerek muhalefet partileri bu görüşülen kanun maddesiyle ilgili herhangi bir olumsuz yaklaşım ortaya koymazken, orada oturumu yöneten başkanvekili kanun maddesiyle ilgili 'kabul edenler, etmeyenler' diye sorduğunda oy birliği ile hepsi kabul ettiklerini ifade edip de daha sonra 'Biz böyle alelacele oyuna getirildik' gibi ifadeler kullanmak parlamenter ciddiyetine yakışmaz. Her parlamenter, işini ciddi olarak takip etmek mecburiyetindedir. 'Biz burada oyuna geldik, aldatıldık' gibi ifadeler gayri ciddi bir yaklaşımdır. Burada AK Parti Grubu işini ciddi bir şekilde tutmuştur, muhalefetle de görüşmüştür. Bu görüşmenin sonunda genel kurula gidilmiş oyu birliği ile çıkmıştır. Ülkemiz için hayırlı olsun'' dedi.

''UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK''

''Muhalefetin, Albay Çiçek'in ifadesinin alınması için böyle bir yasa çıkarıldığı yönündeki'' iddiasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, ''Albay Çiçek'in ifadesinin alınmasıyla bu konunun hiçbir ilgisi yok. Tamamıyla yargının devam ettireceği bir süreçtir. Bununla uzaktan yakından alakası yoktur'' dedi.

Bir başka gazetecinin, ''Bu kararın Şemdinli Davası'na yansıyacağı görüşü var'' demesi üzerine Erdoğan, ''Konu tamamen yargıyla alakalı bir süreçtir bir yorum yapamam'' dedi.

YURT VE DÜNYA Haberleri