Karal, il başkanlığından istifa etti

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, düzenlediği nasın toplantısıyla görevinden istifa ederek, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Karal, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı toplantı salonunda il yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 24. dönem milletvekilliği seçimlerinin haziran ayı içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti.

AK Parti'nin Rize kurucu il başkanı olarak 10 yıl görev yaptığını ifade eden Karal, ''Rize'nin her derdine derman olmaya çalıştım. Bugüne kadar yapılan yatırımlarda gayret gösterdim. Gelinen noktada Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde partimden aday adayı olmaya karar verdim. Rize siyasetinin her kademesinde görev almış bir kişi olarak önce Allah sonra Rize halkının iradesine güvenerek bu kararı almış bulunuyorum'' dedi.

Siyasete üstten düşmüş biri olmadığını vurgulayan Karal, ''Bu günlere tırnaklarımla kazıyarak geldim. Bu yolda ödenmesi gereken bedelleri fazlasıyla ödedim. Yapılması gerekenleri yapmaya çalıştım. Rize halkının hizmetine talibim. Bunca yıldır yerelde yapmış olduğum hizmetleri daha üstlere taşımak istiyorum. Bunun için Rize halkının desteğine ihtiyacım var'' diye konuştu.

Karal, siyasi hayatı boyunca hatalarının olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Çünkü bende bir kulum. Ancak bilerek bir kuruş haram yemedim. Davama ve misyona bilerek ihanet etmedim. Uzun ve yorucu bir yolculuğa çıktığımın bilincindeyim. Bana bu yolculukta Rize halkının desteğine inanarak bu yolculuğa çıkmış bulunmaktayım. Bağrınızdan çıkan bu kardeşinizi yarı yolda bırakmayacağınıza inandığım için bu kararı aldım. Yerel siyaset anlamında bugün veda ediyorum. Ama bu veda yeni bir başlangıcın vedasıdır.''

Rize Haberleri