Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal beraberindeki merkez ilçe başkanı Ali Yazıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ve partililerle birlikte Rize Toptancılar sitesi esnafını ziyaret etti.
Karal daha sonra Derepazarı ilçesine bağlı Bahattinpaşa ve Çakmakçılar köyünü ziyaret etti. Buradan da Çukurlu köyüne geçen Karal, köylüler tarafından çiçekle karşılandı.
Karal, burada AK Parti hükümetinin yaptığı icraatları anlattı.
9 yılda ülkede çok ciddi mesafelerin alındığını belirten AK Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal "Gerek demokratikleşme konusunda gerekse insan hak ve hürriyetler açısından ve de ülkedeki kurumların kendi görevlerini hatırlamaları açısından çok ciddi mesafeler aldık. Bu seçimde halkımız bir karar verecek. Ya bu süreç devam edecek, daha güzel bir Türkiye özlemine hep beraber kavuşacağız; ya da fabrika ayarlarına geri döneceğiz. Sil baştan 9 yıl öncesine geri döneceğiz." diye konuştu.
Bir fıtık için Trabzon’a sevk edildiğinin altınız çizen Karal, “Biz 2002’de iktidara geldiğimizde Rize’de 66 uzman doktor vardı. Şimdi 120 doçent ve profesör, 450 doktor var. 650 sağlık memuru vardı; şu an bin 150 tane var. Rize’nin en modern hastanelerini yaptık. 30 yıllık Rize’nin rüyası olan Rize Üniversitesini kurduk. İktisadi İdari Bilimler Fakültesini kurduk. Dış hekimliği, mühendislik fakültelerini kurduk. Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nu kurduk. Tıp fakültesini kurduk. Üniversitemizin öğrenci sayısını 10 bine çıkardık. Öğrenci arttıkça sosyal yaşam alanları da artacak.” dedi.