Kim bu darbeci generaller?

Ecevit'e askerden çekil çağırısı 29 Ekim resepsiyonunda iki general tarafından yapıldı. Teklifin şahidi ise bir gazeteci!

Radikal gazetesi Ankara temsilcilisi Murat Yetkin, Bülent Ecevit'e yönelik darbe girişimi iddialarına açıklık getirdi.

Yetkin, Çankaya'da yapılan resepsiyonda emekli iki generalin bu teklifi getirdiğine bizzat şahit olduğunu söyleyerek, "İddianameyi görmediğimiz için bizim bahsettiğimiz konuyla Ergenekon'da bahsedilen konu aynı mı bilmiyorum" dedi.

Yetkin  ilgili görüşmenin tüm ayrıntılarını gazetesindeki köşe yazısında yarın kalema alacağını söylerken bu iki genarelin ismini açıklamadı.

Radikal gazetesi Ankara temsilcisi Murat Yetkin, NTV'de katıldığı canlı yayında darbe iddialarına açıklık getirdi. Yetkin'in açıklamalaır şöyle;

Ecevit'e çekil çağrısı: Teklif 2001 yılının 29 Ekim'in de Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet resepsiyonda geldi. (...) O dönem de yani 2002 yılı kadar olmasa da Sayın Ecevit'in sağlık şartları giderek ağırlaşıyordu. Hükümeti nasıl idare edebildiği; acaba hükümetten içeriden birisine mi devredeceği tartışmalarının yapıldığı bir dönemdi. İşte tam da bu sürede, dört yıldızlı komutanlardan iki tanesinin o dönemde Ecevit'in başbakanlığı Hüsamattin Özkan'a bırakması konusunda görüş bildirdiklerine şahit oldum.

Bu iki emekli generalin Özkan ile görüştüğü ve bazı iş çevrelerinde bundan haberdar edildiğini biliyorum. İddianameyi görmediğimiz için aynı şeylerden mi bahsediyoruz bunu bilmiyorum. Ama ben 2001 Ekim'in de yapılan resepsiyonda teklifin yapıldığını açıkça biliyorum. Bunu da sayın başbakana ve olayın muhatabı Özkan'ın teyidiyle yazdık.

Kıvrıkoğlu'nun haberi var mı?: Sayın kıvrıkoğlunun bununla ilgili bilgisi olup olmadığın bilmiyorum ancak bu görüşme yapılırken Kıvrıkoğlu, bir gazeteci grubuyla görüşüyordu.

YURT VE DÜNYA Haberleri