Kütahya'da tren kazası: 9 ölü

Kütahya'da meydana gelen tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı. Ölenlerin kimlikleri belirlerdi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler Köyü yakınında kaza geçiren Pamukkale Ekspresi'nde bulunan yolculardan 9'u hayatını kaybetti. Olayda 30'dan fazla yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar, çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

“Tren şefi Ahmet Sarıkaya (42), Yusuf Açıkgöz (28), Mehmet Börek (51), Kerim Yarar (16), İbrahim Doğan (21), Kadir Mıngır, Recep Ildız, Cengiz Güler ve İbrahim Levent.”



Tren 8 vagonlu

Edinilen bilgiye göre Denizli-Haydarpaşa seferini yapmakta olan Pamukkale Ekspresi isimli yolcu treni, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler Köyü yakınlarında kaza geçirdi. 8 vagonu bulunan trenin ilk 2 vagonu devrilirken, bu vagonlarda bulunan 8 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda 30'dan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı

 

Emniyet ekipleri, olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, polis ve itfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarılan yaralılar, trenin sağlam kalan vagonlarına ve bölgeye intikal eden ambulanslara bindirilerek, Kütahya merkeze taşındı. Buradan hastanelere sevk edilen yaralılar, tedavi altına alındı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunmadığına işaret eden yetkililer, tedavilerin sürdüğünü kaydetti.

Yolcular kaza anlattı

Öte yandan gecenin karanlığında büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirten kazazedeler, neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirtirken, "Güvenli diye trenle seyahat ediyorduk. Kütahya'ya girişimizden kısa süre sonra büyük bir gürültüyle uyandık. Bomba patladığını sandık. Büyük bir gürültü oldu. Herkes çok korktu. Küçük çocuklar ve kadınlar ağlamaya başladı. Çok korktuk. Büyük bir felaketten kurtulduk. Büyük geçmiş olsun" dedi.

Soruşturma başlatıldı

Kazanın meydana geliş sebebi henüz belirlenemezken, emniyet ekipleri ve TCDD görevlileri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Açıklamaya göre, kazada ağır yaralanan Bahadır Korkmaz, Sultan ve Musa  Bıyıklı, Yusuf Akkuş, Havali Kalgır ile hafif yaralanan Mustafa Önal'ın tedavisi  Kütahya Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Hafif yaralanan Yusuf Onay, Cavide ve Ceren Güler, Haydar Acar, Mustafa ve Musaf Dalkılıç, Cemile Dilber, Mehmet Emin Erez ise Afyon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın meydana geliş sebebi henüz belirlenemezken, emniyet ekipleri ve TCDD görevlileri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Karaman, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kazayla ilgili bilgi verdi. Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar 5 ceset çıkartıldı. Vagonların içerisinden 3 ceset daha olduğunu tahmin ediyoruz. Kazada 29 yaralı var. Bunların 3 tanesinin kimlikleri belirlenemedi. Yaralıların 16 tanesi Afyon'daki, 13 tanesi de Kütahya'daki hastanelere kaldırıldı. Kazada sabotaj

iddiası yok. Kazanın sebebi yapılan araştırmalardan sonra belli olacak" dedi.

Pamukkale Ekspresi'nde 400 yolculunun bulunduğu öğrenilirken, olay yerine çok sayıda sivil savunma ekibi ve ambulans sevk edildi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler köyü yakınında 8 kişinin öldüğü, 30'dan fazla kişinin de yaralandığı kazadan kurtulanlar otobüslerle Denizli'ye getirildi.

Kazanın duyulmasının ardından trende bulunan yakınlarıyla telefonla görüşerek durumları hakkında bilgi alan yakınları, yolcuların otobüslerle Denizli'ye getirileceğini öğrenince Denizli Tren Garı'n da beklemeye başladı. Kaza ve yolcular hakkında bilgi almak için uğraşan yolcu yakınlarından bazıları ilgisizlikten yakındı. Kaza sırasında trende bulunan ve kazayı yaralanmadan atlatan çok sayıda yolcu, otobüslerle Kütahya'dan Denizli'ye getirildi.

Otobüslerin Denizli'ye gelmesi ile birlikte tren garında gözyaşları sel oldu. Yolcularının gelmesiyle birlikte otobüslere akın eden yolcu yakınları, kazadan kurtulan yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Annelerin çocuklarına, dedelerin torunlarına kavuşması görenleri duygulandırırken, yolculardan çoğu trenin en son vagonunda bulundukları için sağ kurtulduklarını söyledi.

Kaza anını anlatan bir yolcu, büyük bir sarsıntı yaşadıklarını belirterek, "Biz trenin son vagonunda bulunuyorduk. Büyük bir gürültü duyduk. Baktığımızda trenin ön vagonlarından bazılarının raydan çıktığını gördük. Bize, otobüslerle Denizli'ye gönderileceğimiz söylendi. Kurtulduğumuz için sevinçliyiz. Kaza yerinde çok sayıda yaralı olduğunu gördük" dedi.

Denizli Tren Garı'nda polis ve sağlık ekipleri hazır bekletilirken, yolcular yakınlarıyla birlikte evlerine döndü.

YURT VE DÜNYA Haberleri