LOST dizisi Türk'ü terörist etti

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran LOST dizisinin bir sahnesi Türk insanını rencide etti...

Lost dizisinde Benjamin Linus karakterini canlandıran Micheal Emerson'un, Sahara Çölü'nde karşılaştığı 2 teröristle Türkçe anlaşmaya çalışması kafaları karıştırdı.

Daha önce Simpsons ve 24 gibi dizilerin yanı sıra filmlerde de Türklerin Araplarla karıştırılması ve teröristlerle özdeşleştirilmesinin son örneği Lost dizisinde yaşandı. Amerika'da reyting rekorları kıran, uçak kazası sonrası ıssız bir adaya düşen insanların başına gelen gizemli olayların anlatıldığı dizinin 24 Nisan'da yayınlanan bölümünde Benjamin Linus karakteri Türkçe konuştu.


Adaya düşmeden önceki hayatının gösterildiği kısımlardan birinde Benjamin, gözlerini açtığında kendini Sahara Çölü'nde buluyor. Kolundan yaralı olduğu gözüken Benjamin, ne olduğunu anlamaya çalıştığı sırada 2 atlı terörist ile karşılaşıyor. Ellerinde kaleşnikof olan teröristler Benjamin'i görünce duruyor. Benjamin bunun üzerine önce İngilizce, 'İngilizce biliyor musunuz?' ardından Arapça, 'Arapça biliyor musunuz?' diye soruyor. Sorularına cevap alamayan Benjamin, bu kez Türkçe, 'Türkçe biliyor musunuz?' diye devam ediyor. Ardından atlılardan biri inerek Benjamin'in üstünü aramak istiyor.

Benjamin'in saldırısı sonrası bu kişi kendini yerde bulurken, arkadaşı da kaleşnikoftan çıkan kurşunlarla hayatını kaybediyor. Tunus'un güneyinde bulunan Sahara Çölü'nde karşılaşılan 2 kişi ile Türkçe konuşulmak istenmesi kafaları karıştırdı. Dizinin Türk fanatiklerinden bir kısmı bunu Amerikalıların bilgisizliğine, bir kısmı ise art niyete bağladı. Forum sitelerinde yapılan yorumlardan bir kısmı şöyle; "Adamların nüfusunun yüzde 70'i cahil. Liseden okuma yazma bilmeden mezun oluyorlar", "Türkleri çok yanlış tanıdıklarının açık kanıtı. ''Terörist ise Türkçe biliyordur'' mantığı ne yazık ki dünyanın beyninden kazınamadı gitti.

Sawyer Türkiye'ye geldiğinde şoka girmiş zaten. 'Ne kadar modern, hiç bilindiği gibi değil!' diye", "Yahu bunlar gelip gördükleri halde hala Türkleri ihramlı, fesli Araplar zannediyor ya ona yanıyorum. 'Türkçe biliyor musun'muş.. peh, sanki bilse konuşacak

YURT VE DÜNYA Haberleri