SELİM BAYRAKTAR
Rize Valiliği ve Rize Dernekleri Federasyonu organizasyonunda Ankara Atatürk Kültür Merkezi’de düzenlen fuardaki stantları gezen Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, yöresel yemeklerin bulunduğu, mısır ekmeği, rize simidi, reçel, kavurma, muhlama ve pekmez olmak üzere bir çok kahvaltı çeşidinin bol olduğu köy sofrasında kahvaltı yaptı.
Kahvaltı sonrası stantları gezen Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Çayeli ilçesine ait stantta hatıra fotoğrafı çektirirken ilçeye ait ürünleri inceledi.
Mehmet Ali Şahin, “Böyle bir etkinliğin Başkent’te yapılması bizleri son derece memnun etti. Adeta güzelliklerle dolu bir Rize tarihi burada sergilenmektedir” dedi.
Kendisine takdim edilen Çaykur Rizespor atkısını takan Şahin, Rize’nin sembolü olan canlı atmacayı da kolunda bir süre tuttu. Ardından hatıra defterine görüşlerini yazan Mehmet Ali Şahin fuardan ayrıldı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda standların yaklaşık 750 bin ziyaretçi tarafından gezileceği tahmin ediliyor.