MERSİN'DE PKK OPERASYONU

PKK terör örgütü sözde ateşkes ilan etti ama bir şehri uçuracak büyüklükte patlayıcıyla gönderdiği iki teröristi Polis büyük bir operasyonla yakaladı..

PKK terör örgütü mensubu 2 terörist Mersin'de 35 kg A-4 plastik patlayıcıyla birlikte yakalandı.

Büyükşehirlerde ses getirici eylemler yapmak için PKK'nın dağ kadrosundan Mersin'e gönderilen Yılmaz Y. ve Cebrail A. isimli teröristler, polis tarafından düzenlenen bir operasyonla ele geçirildi.

Yakalananların, 27 Kasım 2008'de İskenderun otoban gişeleri çıkışında 2 polis memurunun şehit edildiği eylemi gerçekleştiren teröristler oldukları belirtildi.

Yılmaz Y. ve Cebrail A. ile, bunlara yataklık eden 2 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Teröristlerin saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda 35 kg A-4 plastik patlayıcı, 2 Rus yapımı el bombası ve 2 Glock marka tabanca ele geçirildi. Teröristlerin bu askeri malzemelerle, turizm bölgelerinde kanlı eylemler düzenlemeyi planladığı tahmin ediliyor.

A-4 tipi patlayıcının, kendi sınıfı içerisinde en yüksek infilak gücüne sahip bomba olduğu, X-ray cihazlarına yakalanmaması nedeniyle terör örgütleri tarafından tercih edildiği biliniyor. Uzmanlar, İstanbul Güngören'de 27 Temmuz 2008'de 17 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan bombalama eyleminde 1 kg A-4 kullanıldığını belirtiyor.

PKK'nın “BARIŞ” yalanı

PKK terör örgütü, barış! yanlısı tutumunu dünya kamuoyuna göstermek için 1 Haziran 2009'a kadar ateşkes ilan ettiğini, bu tarihe kadar şehir merkezlerinde ve kırsal alanda eylem yapmayacağını duyurmuştu.

35 kilo plastik patlayıcı ve Glock marka tabancalarla yakalanan teröristler, PKK'nın niyetinin barış olmadığını, uluslararası kamuoyunu yanıltmak ve güvenlik güçlerini oyalamak amacıyla böyle açıklamalarda bulunduğunu bir kez daha ortaya koydu.

PKK, örgütün şehir kadroları KCK'ya yapılan operasyona da büyük tepki göstermiş, ROJ TV'de “Bu operasyonlar durdurulmazsa, ateşkes kararını tekrar gözden geçiririz” tehditlerinde bulunmuştu.

YURT VE DÜNYA Haberleri