MHP'yi protesto etmek istediler!

MHP'nin başörtüsü tavrını protesto etmek için Genel Merkez önüne çelenk koyan protestocular beklemedikleri tepkiyle karşılaştılar!

Aralarında Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği temsilcilerinden oluşan bir grup, MHP Genel Merkezi'nin yakınına gelerek siyah çelenk bıraktı.

Protestocu grup, 'Asker derneklerinden MHP mensubu milletvekillerine mektup' adı altında bir bildiri dağıttı. Dağıtılan bildiride, türban simgesinin Anayasa ile meşrulaştırma girişiminin Anayasa'nın değiştirilmeyecek temel ilkelerinden olan laikliğin zedelenmesine ve cumhuriyet kazanımlarının yıpratılmasına yol açacağı iddia edilerek, "Bu girişiminin üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde de gerginlik yaratacağı, ayrımcılığa ve kutuplaşmalara yol açacağına inanmaktayız. Atatürkçü halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan ve toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz" denildi.


Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı protesto sırasında bazı ülkücüler, çevik kuvvet barikatını aşarak gruba saldırdı. Ülkücüler 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber ' şeklinde slogan atarak siyah çelengi parçaladı. Bir binaya sığınan protestocular, ülkücü grubun polis ekipleri tarafından uzaklaştırılmasının ardından geldikleri araçlarla ayrıldılar.

YURT VE DÜNYA Haberleri