Milli Takım tekledi: 1-1 GOLLER

A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup ikinci maçında Belçika ile evinde 1-1 berabere kaldı.

Sakatlık Milli Takımın maç öncesinde belini büktü, yetmedi Tuncay maçın başında kervana eklendi!
Üstelik Sonck, Kadıköy'de 31. dakikada kötü futbolun cezasını kesti!
İkinci yarıda ise bambaşka bir Milli takım vardı!
Ay yıldızlılar kazanmayı çok istedi, Emre anlamlı golüyle skoru eşitledi!
Çabalar zafere yetmedi

NOTLAR..

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile yapılan 19. Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında, Ermenistan karşılaşmasının kadrosundan 2'si zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Fatih Terim, sakatlığı nedeniyle bu sabah kadrodan çıkarılan Hakan Balta'nın yerine savunmanın solunda Çağlar'ı oynatırken, sakatlığı süren Mehmet Aurelio'nun yerine de önliberoda Mehmet Topal görev aldı. Bu zorunlu değişikliklerin yanısıra, Ermenistan maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mevlüt, Belçika karşısında yedek soyundu. Bu futbolcunun yerine de Kazım Kazım görev aldı.

-ÇAĞLAR, İLK KEZ MİLLİ OLDU-
(A) Milli Takım aday kadrosuna ilk kez çağrılan Denizlisporlu Çağlar Birinci, Belçika karşısında ilk kez milli formayı giydi.

Hakan Balta'nın son anda sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Terim, Çağlar'a savunmanın solunda şans tanıdı.

Kazım Kazım orta alanın sağında, Arda ise solunda forma giyerken, Tuncay forvette Semih'e yakın oynadı.

-KADRODA YER ALMAYANLAR-
Milli takımda, sakatlıkları bulunan Aurelio ve Hakan Balta'nın yanısıra Nuri Şahin, Serdar Kulbilge, Selçuk İnan, Gökhan Ünal, Serdar Özkan, Uğur Kavuk ve Mehmet Polat, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Yedek kulübesinde Tolga Zengin, İbrahim Kaş, Uğur Boral, Ayhan Akman, Mehmet Topuz, Halil Altıntop ve Mevlüt Erdinç oturdu.

-BELÇİKA'DA 2 DEĞİŞİKLİK-
Belçika Milli Takımı'nda ise teknik direktör Rene Vandereycken, Estonya maçının kadrosundan 2 değişiklik yaptı.

Sakatlığı bulunan Kevin Mirallas'ı kadroya almayan Vandereycken, bu futbolcunun yerine ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mousa Dembele'ye görev verdi. Ayrıca ilk maçta forma giyen Daniel Van Buyten yedek soyunurken, yerine Gill Swerts oynadı.

-MİLLİLER, 1029 GÜN SONRA KADIKÖY'DE-
(A) Milli Futbol Takımı, tam 1029 gün sonra FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maça çıktı.

Milliler, Kadıköy'de en son 16 Kasım 2005'de Dünya Kupası elemeleri baraj rövanş maçında İsviçre karşısına çıkmış ve 4-2 kazandığı maç sonrası gol averajıyla finallere katılma hakkını kaçırmıştı.

Bu maçın ardından saha içinde yaşanan olaylar sonra FIFA, Türkiye'ye 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası vermişti.

-SEMİH'E ÖZEL AYAKKABI-
Milli takımın golcü futbolcusu Semih Şentürk, Belçika karşısına, Adidas'ın hazırladığı metalik gümüş rengindeki özel kramponlarıyla (AdiPure Silver Boots) çıktı.

Semih, 13. Avrupa Şampiyonası finallerinde attığı 3 golle, gümüş ayakkabının sahibi olmuştu.

-MEDYANIN İLGİSİ-
Türkiye-Belçika karşılaşmasına medya mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı 130'u Türk, 28'i Belçikalı olmak üsere toplam 158 medya mensubu izledi.

-TRİBÜNDE DEV BAYRAK-
Milli takımın Belçika ile yaptığı karşılaşmada FB Şükrü Saracoğlu Stadı tribünleri dolmadı.

Karşılaşmayı 30 bine yakın sporsever izlerken, az sayıda Belçika taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarını destekledi.

Bu arada iftardan sonra stat çevresinde kalabalık oluştu. İftarlarını açıp stada gelen taraftarlar, tribünlere girmek için kuyruklar oluşturdu.

TÜRKİYE: 1 - BELÇİKA: 1

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Stephane Lannoy, Eric Dansault, Fredric Cano (Fransa)

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Servet, Çağlar, Kazım, Mehmet Topal, Emre, Arda, Tuncay (Dk. 13 Halil), Semih

Belçika: Stijnen, Swerts, Kompany, Simons, Vermaelen, Defour, Fellaini, Vertonghen, Witsel, Dembele, Sonck

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 2. maçında Türkiye, Belçika önünde ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı.

Elemelerde sahasındaki ilk maçına galibiyet amacıyla çıkan Türkiye, karşılaşmanın ilk yarısında rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Karşılaşmanın 13. dakikasında Tuncay'ın sakatlanmasıyla zorunlu oyuncu değişikliğine giden milli takım, ilk yarıda Belçika savunmasını geçemedi. Karşılaşmanın 31. dakikasında Sonck'un golüne engel olamayan Türkiye, bu golden sonra karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonu 35. dakikada Semih ile üretmesine karşın, Belçika kalecisi Stijnen gole izin vermedi. Maçın ilk yarısının son bölümünde beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen milliler, aradıkları golü bulamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan Belçika, savunmada açıklar vermedi ve 28. dakikadan sonra da Türkiye kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Konuk ekip, 31. dakikada Sonck'un kafa golüyle 1-0 öne geçerken, 40. dakikada da Vertonghen'in kullandığı serbest vuruşta 2. gole yaklaştı. İlk yarının son bölümünde Türkiye'nin ataklarında rakibine gol şansı vermeyen Belçika, devreyi 1-0 önde kapadı.

28. dakikada Vertonghen'in ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta çıktı.

İŞTE GOL



31. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Vertonghen'in ceza alanına gönderdiği topa penaltı noktası üzerinde kafayı vuran Sonck, kaleci Volkan'ın bakışları arasında meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

35. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Semih, penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ve kaleci Stijnen yatarak topu kontrol etti.

40. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Vertonghen'in sert şutunda, kaleci Volkan, son anda parmaklarının ucuyla dokunarak topu direğin üzerinden kornere attı.

41. dakikada Çağlar'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

42. dakikada Mehmet Topal'ın sağdan ortasında, ceza alanında Arda kafayı vurdu, kaleci Stijnen topu çıkardı. Pozisyonun devamında sağdan Emre'nin ortasında, ceza alanında bu kez Servet kafayı vurdu, ancak top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk Belçika'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

A Milli takım 2. yarıya Kazım'ın yerine Mehmet Topuz'u oyuna alarak başladı.

Belçika'da Defour'un yerine Gaby Mudingayi oyuna dahil oldu.

52. dakika. Mehmet Topuz sağ kanattan savunmanın arasına derin bir pas çıkarttı. Semih bu pasa hareketlenmedi. Top kaleci Stijnen'de kaldı.

62. dakika. Emre ceza sahasına ortasını yaptı. Halil kafa ile topu indirdi. Semih'in hareketlendiği pozisyonda Kaleci Stijnen çıkarak topa sahip oldu.


67. dakika. Türkiye gole Semih ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Belçika savunması topu kafa ile çıkarttı. Sol kanada açılan topu Emre kontrol edip ön direğe kesti. Semih topun gelişen sert vurdu. Bu pozisyonda meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

68. dakika. Sağ kanattan gelişen atakta Halil topu Belçika ağlarına bıraktı. Yan hakem pası veren Arda için ofsayt bayrağı kaldırınca bu top gol değeri kazanmadı.

73. dakika. Gökhan Gönül topla ceza sahasına girmek isterken top Vertonghen'in eline çarptı. Fransız hakem penaltı noktasını gösterdi.

İŞTE GOL


GOL... 74. dakika. Topun gerisine geçen Emre meşin yuvarlağı köşeden Belçika ağlarına bıraktı. 

Türkiye Emre'nin golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

88. dakika. Türkiye 2. gole Semih ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topu Servet kafa ile indirdi. Semih savunmanın arkasında topla buluştuğu anda ayağından sektirdi. Kaleci Stijnen yatarak gole izin vermedi.

Ve maç 1-1 sona erdi...

YURT VE DÜNYA Haberleri