Mustafa Denizli tarihe geçti

Beşiktaş, Denzilispor'u 2-1 yenerek şampiyon oldu. Mustafa Denizli, üç büyükleri şampiyon yapan tek hoca olarak tarihe geçti.

Süper Lig'in 34.haftasında deplasmanda Denizlispor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamladı. Ertuğrul Sağlam'ın görevi bırakmasının ardından takımı devralan Mustafa Denizli, siyah-beyazlı takımı şampiyon yaparak hem Beşiktaş'ta hem de Türk futbolunda tarihe geçti.

Trabzonspor evinde Fenerbahçe'ye 2-1 yenilirken Galatasaray da Sivasspor'u mağlup etti.
Beşiktaş'ın ardından Şampiyonlar Ligi eleme grubuna Sivasspor gitmeye hak kazandı. Trabzonspor ve Fenerbahçe ise UEFA ile yetinecek...  

MUSTAFA DENİZLİ, BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ
Beşiktaş'taki ilk sezonunda takımını Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğuna taşıyan ve siyah-beyazlı takımda bu şampiyonluğu yaşayan ilk Türk teknik direktör olan Mustafa Denizli, adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Sivasspor'un önünde ligi şampiyon tamamlayan siyah-beyazlılarda Mustafa Denizli de iki ayrı unvanın daha sahibi oldu. Ligde şimdiye kadarki 10 şampiyonluğunda da yabancı teknik direktörlerle ipi göğüsleyen siyah-beyazlı takımın bu sezon şampiyon olmasıyla beraber Mustafa Denizli Beşiktaş ile bu başarıyı yakalayan ilk Türk teknik adam olarak da tarihe geçti.

-TÜRK FUTBOL TARİHİNE DE GEÇTİ
Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başında lig şampiyonlukları yaşayan deneyimli teknik adam, Beşiktaş'ı da bu sezon şampiyon yapması halinde, ''Üç Büyükler''i şampiyonluğa taşıyan ilk teknik adam unvanının sahibi oldu.

Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan ve ilkleri gerçekleştiren Denizli, Fenerbahçe'de de bir ilki başarmıştı. Fenerbahçe'de 2000-01 sezonunda görev alan başarılı çalıştırıcı, takımını şampiyonluğa ulaştıran ilk yerli teknik adam olmuştu.

Mustafa Denizli, şampiyonluk durumunda ayrıca kariyerinde bir sezonda hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğunu ilk kez yaşamış oldu.

Daha önce 2001-02 sezonunda Fenerbahçe'yi ligde şampiyon yapan Denizli, Türkiye Kupası finalinde ise Gençlerbirliği'ne penaltılarla kaybetmiş ve çifte kupa kazanma fırsatını değerlendirememişti.

YURT VE DÜNYA Haberleri