O Toplantıda Kaç Rektör Vardı?

Üniversitelerarası Kurul zehir gibi bir açıklama yaptı. Ama o toplantıya katılan rektör sayısı ve Başkan Akaydın'ın CHP bağları çok ilginç.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Akaydın, YÖK Başkanı Özcan'ın Anayasa'yı uygulayın yönündeki talimatının hukuki dayanağının olmadığını ileri sürdü.

Anayasa değişikliği ile sağlanan başörtüsü serbesliğine karşı çıkan bazı rektörler Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) çatısı altında toplanarak, Anayasa'yı uygulayın diyen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı istifaya davet ettiler.

198 üyesi bulunan ÜAK'ın olağanüstü toplantısına çok sayıda rektör katılmadı. Rektörlerden bazıları sadece temsilci göndermekle yetinirken, 198 kişinin çağrıldığı toplantıya 115 üye katıldı.Toplantıda 30 rektör bulunurken, bu rektörlerin 23'ünün görev süresinin Temmuz ayında dolacak olması dikkat çekti.


Aile boyu CHP'li çıktı
Başörtüsü yasağının bayraktarlığını yapan Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın CHP'li olduğu ortaya çıktı. Deniz Baykal, Akaydın'ı 28 Mart 2009'da yapılacak seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstermeye hazırlanıyor.

BABASI CHP'Lİ ESKİ VEKİL

Çorum'lu olan Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın babasının da CHP'nin eski milletvekillerinden olduğu ortaya çıktı. Mustafa Akaydın'ın babası Emekli Kurmay Albay Ali Rıza Akaydın'ın CHP Çorum İl Başkanlığı'nın yanısıra 17. dönem Çorum Milletvekili olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın ablası Leyla Özhan'ın ise 22 Temmuz seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı. 22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin Çorum'dan 4. sıra adayı olan Leyla Özhan Meclis'e giremedi. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın 28 Mart 2009'de yapılacak seçimlerde CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YURT VE DÜNYA Haberleri