Ordu, 2010'a faciayla başladı

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeniköy köyünde meydana gelen yangında 8 kişilik aileden 5'i feci şekilde yanarak öldü.

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeniköy köyünde meydana gelen yangında 8 kişilik aileden 5'i feci şekilde yanarak öldü. 1 kişinin ağır yaralandığı yangında 3 samanlık ile 1 ambar kül oldu.

Yeniköy'de dün gece saat 03.30 sıralarında İsmail Kaymak'a (75) ait tek katlı ahşap evde, şiddetli lodosun etkisiyle elektrik kontağından yangın çıktı. Aileyi uykuda yakalayan yangında İsmail Kaymak, gelini Türkan Kaymak (43) ile torunları Adem Kaymak (4), Leyla Kaymak (11) ve Nazlı Kaymak (10) yanarak can verdi. Evde bulunan İsmail Kaymak (22), Ayşe Kaymak (17) ve Yusuf Kaymak (15) ise son anda kendilerini alevler içinde kalan evden dışarıya atarak kurtuldu. Bu sırada köylüler hem itfaiye ve jandarmaya haber verdi hem de yangını söndürmeye çalıştı.

Ünye ve Tekkiraz'dan yola çıkan itfaiye araçları, Ünye'ye 28 kilometre uzaklıktaki yangına müdahale etti. Sabaha karşı yangın kontrol altına alınırken, acı manzara ile karşılaşıldı. 2010 yılının ilk faciası karşısına şoke olan köylüler, büyük üzüntü yaşadılar. Evle birlikte 3 samanlık ve 1 ambar da yandı. Yanan evi söndürmeye çalışan ve içeride kalanları kurtarmak için mücadele eden İsmail Kaymak'ın kardeşi Mevlüt Kaymak ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yangın olayına Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Olay yerine gelen savcı, gerekli incelemelerini yaptı. Kül haline gelen evden çıkarılan cesetler, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yangında babasını, eşini ve 3 çocuğunu kaybeden 45 yaşındaki Mehmet Kaymak, çalışmak için gittiği Ankara'dan acı haberi alarak köye geri döndü. Acı manzara karşısında konuşmakta güçlük çeken Mustafa Kaymak, konuşacak bir şeyin olmadığını belirterek, "Ben hiç kimseden bir şey beklemiyorum. Alacağımı aldım, vereceğimi verdim" dedi.

Ünye Kaymakamlığı'na vekalet eden Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de olay yerine geldi. Kaymakam Yurdaer, yangının henüz kesin olmamakla birlikte elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini söyledi.

Köylüler ve Kaymak ailesinin akrabaları, yangını duyar duymaz olay yerine koştuklarını ancak hiçbir şekilde yangına müdahale edemediklerini söylediler.

Bu arada, 66 yaşındaki Mevlüt Kaymak'ın, yangını söndürmeye çalışırken ağır yaralanması sebebiyle Ünye Devlet Hastanesi'nden Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

YURT VE DÜNYA Haberleri