Osman Yağmurdereli Vefat Etti

İstanbul Milletvekili ve TV yapımcısı Osman Yağmurdereli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nin kurucularından 1. (XII.) dönem Trabzon Milletvekili Zeki Yağmurdereli'nin oğlu, eski ANAP milletvekili ve bakanlarından Veysel Atasoy'un kayınbiraderi olan Osman Yağmurdereli, 6 Şubat 1953 tarihinde Gümüşhane'nin Yağmurdere köyünde dünyaya gelmişti.

Kanser tedavisi gören ve hayat dolu kişiliği ile bu hastalığı ile uzun süre savaşan Yağmurdereli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nü bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yapmış, ardından da yorumcu sanatçı olarak sanat çalışmalarına başlamıştı.

Televizyon yapımcılığı ile birçok önemli projeye imza atan Yağmurdereli, son olarak siyasete girmiş ve AK Parti'nin İstanbul Milletvekili olarak, parlamento koltuklarında yerini almıştı.

Akşam saat 17.00 sıralarında durumu ağırlaşan ve enfeksiyon kaptığı öğrenilen Yağmurdereli, solunum güçlüğü sebebiyle yoğun bakıma alınmıştı. Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Yağmurdereli, saat 02.20 sıralarında hayatını kaybetti.

Yağmurdereli'nin yakınları, sanat ve siyaset camiasından dostları bir an olsun Yağmurdereli'yi hastanede yalnız bırakmada. Çok sayıda seveninin akınına uğrayan hastanede, ölüm haberinin duyulmasının ardından hüzün dolu dakikalar yaşandı. Yağmurdereli'nin öldüğünü öğrenen sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

Magazin gazetecisi ve Yağmurdereli'nin yakın dostlarından Nurcan Sabur, “Saat 02.25 gibi telefon çaldı. Herkes çok tedirgindi. Esin Abla (Yağmurdereli'nin eşi) bana işaret etti. Telefona baktım. Arayan Doktor Erkan Bey'di. Bizi aşağı çağırdı ve Yağmurdereli'yi kaybettiğimizi söyledi.

Esin Hanım'a doktor içeri girmek isteyip, istemediğini sordu. Sonrasında içeri girdi ve son kez Yağmurdereli'yi gördü. Yaklaşık 30 yıldır arkadaşımdı. Çok hayat doluydu.

Ona ölmek yakışmadı. 'Ben kanserden ölmeyeceğim' demişti. Gerçekten de kanserden değil, enfeksiyondan öldü. Esin Hanım da bunu söyledi. Çok üzgünüz. Hem sanatçı, hem siyasetçi kimliği vardı. Türk halkının başı sağolsun. Esin Hanım'ın durumu çok kötü. Esin Hanım'a başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Çok değerli bir insandı” dedi

YURT VE DÜNYA Haberleri