Pazar'da bilgisayarlı Kur'an kursu

Pazar'da yaz Kur'an kurslarında bilgisayar destekli eğitim veriliyor. 5 ayrı sınıfta toplam 200 öğrenci sinevizyon eşliğinde Kur'an öğreniyor.

CENGİZ YILDIRIM
Okulların tatil olmasıyla birlikte ilköğretim çağındaki öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenme ve ilmihal bilgilerinin verildiği kurslar başlatıldı.

Rize’nin Pazar ilçesinde 5 ayrı derslikte toplam 200 öğrencinin katıldığı kurslar devam ediyor.

Bilgisayar destekli sinevizyon eşliğinde öğrencilerin daha kolay öğrenmelerini sağlayıcı şekilde verilen kurslara öğrenciler de ilgi gösteriyor.

Pazar Merkez Hatuniye Camii İmam Hatibi İbrahim Pişkin, öğrencilerin yeni teknoloji destekli eğitimle daha kolay Kur’an okumayı öğrendiklerini ifade ederek, “27 Haziran itibariyle Kur'an kurslarımız başladı. Esnaflarımızın desteğiyle güzel imkanlarla dersliklerimizi hazır hale getirdik. Özellikle ailelere seslenmek istiyorum. Her türlü kolaylık var. Daha önceleri zor geçen eğitimlerden şikâyetçi olan velilerimizin özellikle rahat ve daha pratik bir eğitimin verildiği bu dönemlerde çocuklarını bu kurslara yazdırsınlar.” dedi.

Rize Haberleri