Pazar'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Pazar’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu bir konferans verildi.

NACİ GÜVEN
Pazar’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman tarafından  "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu bir konferans verildi.



İlçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa yoğun bir ilgi olduğu gözlendi.

Merkez Hatuniye Camii İmam Hatibi İbrahim Pişkin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Pazar İçe Müftüsü Vedat Başsan’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Hazreti Peygamber’in emin ve adil olma özelliğini tüm Müslümanların, hayatlarına katması gerektiğine vurgu yapan Müftü Başsan, “Kardeşlik duyarlı olabilmektir. Peygamberimizin ifadesiyle kardeşlik; birbirimize muhabbet, merhamet ve şefkat gösterme hususunda tek bir vücut olabilmektir” ifadelerini kullandı.



Müftü Başsan’ın konuşmasından sonra Pazar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Elif Kalender, okuduğu ‘Peygamberimiz’ şiiriyle izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Ağırman, yaptığı konuşmada, kardeşlik duygusunun önemine değinerek, Hazreti Peygamberin hayatından kesitler sundu.

Hz. Muhammed’in sadece bir bölgenin, bir yörenin, bir iklimin ve bir ırkın değil, bütün insanlığın şefkat ve merhamet kaynağı olduğunu ifade eden Ağırman, dış ülkeleri örnek göstererek, 18 yaşını dolduran çocukların anne ve babalarını tanımadığını, anne ve babaların da çocuklarından haberdar olmadığını hatırlatarak, özellikle bu son yüzyılda bu derse daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.



Pazar Belediye Kültür Salonundaki konferansa katılanlara gül ve çeşitli dini kitaplar hediye edildi.

KONFERANSLA İLGİLİ TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN
 

Rize Haberleri