Bütün dünya su derdine düşmüş.
Herkes su olmadığı zaman hayatın biteceğini dert edinerek çok acı bir şekilde feryat etmektedir.
İşte böyle bir ortamda Pazar ilçesinin de en önemli sıkıntısı buydu.
Bu ilçenin gelecekte yaşayacağı ve şimdiden hissettiği su sıkıntısının nasıl giderileceği sorusuna cevap ararken Tomaslı Projesi devreye sokuldu.
Belediye Başkanı Hikmet Hatırnazın, Pazar halkının su ihtiyacını en az 100 yıllığına giderecek Tomaslı Suyunu Pazara getirmek için kolları sıvaması yüreklere su serpti.
Hem de çok doğal, temiz ve pınar suyu serpti.
Yıllarca Pazarın en büyük derdi su idi.
Çünkü mevcut su hem temiz değil hem de ekonomik olarak çok pahalıya mal oluyordu.
Hemşin deresinden kuyularla Pazarın tepelerine pompa vasıtasıyla basılıp ayda yaklaşık elli milyar ödeyerek hizmet verilmeye çalışılıyordu.
Bu sorunu çözmek ve belediyeyi bu külfetten kurtarmak için atılan Tomaslı Su Projesi adımı, normal şartlarda on iki trilyon olarak belirlendi.
Başkan Hatırnaz Biz bunu belediye olarak yaparız. Bu kadar parayı ödemeyiz deyip işe koyuldu.
Bu işe ise bazı insanlar gülerek işte dağlarda bir şeyler yapıyorlar deyip bunların işi değil diyerek bir de alay ettiler.
Lakin yapılan çalışmayı gidip görseler boş laf etmeyeceklerdi.
Pazar Belediyesi dünyada eşi ve benzeri görülmeyen düşük bir maliyetle projeyi gerçekleştirmek için kendi imkanlarıyla seferber oldu.
İnsanlar, bugüne kadar gereken desteği vermediği gibi dalga geçtiler.
Şimdi sormak gerekir; Nerede iş adamlarımız, hayırseverler, kendine (bu suyu getirenlerin ömrü su gibi olsun) diye dua ettirecek cömert insanlar?
Nerede; Bana Pazar için bir hizmet yapılacak iş gösterin diyenler. Nerede cami yaptıran vakıf başkanları, cami avlusunda bedava su ile abdest alan cami cemaatleri, imamları, müftüleri? Nerede BELDESçiler?
İşte iş ortada.
Kimin yaptığı değil, neyin yapıldığı önemlidir.
Bu bir daha yapılmayacak.
İsteseniz de yapamayacaksınız.
Şahsen defalarca giderek gördüğüm çok boyutlu projenin nasıl gerçekleşeceğini düşünürken, heyecan duyarken hiç beklenmedik hızlı bir şekilde mesafe kat edilmesi ve bugüne kadar %70inin bitmesi ayrı bir sevinç verdi.
Kim olursa olsun yapılan doğruları takdir etmeyi, öğrenme liyakatine, kültürüne varmak gerekir.
Henüz yolun sonuna gelinmedi.
Geç olunsa bile bu projenin tamamlanması için işadamlarımızdan ve hayırseverlerimizden çorbada tuzları olsun dileklerimizi bildirmek isteriz.
Bu bir nasip meselesidir.
Bu da Hikmet Hatırnaza nasip olmuştur.