Rize Emniyet'ten maç uyarısı

Rize Emniyet Müdürlüğü, bu akşamki Türkiye-Almanya maçından sonra olası kutlamalarda taşkınlığa sebebiyet verecek hareketler konusunda uyarı yaptı.

Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Daha önce ülkemizin çeşitli yerlerinde, futbol müsabakalarından sonra, sevinç gösterileri esnasında, silah kullanılmasından dolayı birçok üzücü olay meydana gelmiş, bu olaylar vatandaşlarımızın ölümüne, yaralanmasına veya sakat kalmasına sebebiyet vermiştir.
Bu itibarla; bugün saat 21.45'de Almanya-Türkiye Milli Takımları arasında oynanacak olan Avrupa Şampiyonası Yarı Final Futbol Müsabakası sonucuna göre yapılacak olan kutlamalar; Rizeli vatandaşlarımızın bu şekilde bir mağduriyet yaşamamaları için ölçülü ve sınırlı olmalı, sevinç gösterilerinde kesinlikle silah kullanılmamalıdır.
Yapılacak olan kontrollerde silah kullanıldığının tespit edilmesi durumunda, kullananlar hakkında gerekli kanuni işlemler yapılacak olup, maç esnası ve bitiminde istenmeyen olayları önlemek amacıyla, gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.
Ayrıca trafik güvenliğini bozacak şekilde araç kullanılmaması, gürültü kirliliğine yol açacak davranışlarda bulunulmaması, toplumsal huzurumuzun ve sevincimizin artmasına sebep olacaktır.”


YURT VE DÜNYA Haberleri