Pazar'da, Rize'deki Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen hafızlık ve ezan okuma yarışması, geniş bir katılımla gerçekleşti.
Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Köse, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney ile çok sayıda davetlinin de katılımıyla Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Fikret Andıç yaptı.
Katılımcılara teşekkür eden Müdür Andıç, yarışmacılara başarı diledi.
Yarışmalar öncesi Kesikköprü Camii İmam Hatibi Adem Türkücü tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programda Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehmet İnci, Hasan Balmuk, Mustafa Yazıcı ve Miraç Türkücü de okudukları ilahilerle etkinliğe renk kattılar.
Pazar İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney’in başkanlığındaki jüri ise şu isimlerden oluştu: Osman Daşkın (Yusuf Karaali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi) Selman Uzunlu (Yusuf Karaali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi) Erdem Hacımüftüoğlu (Ardeşen AİHL), Yusuf Sofuoğlu (Kalkandere AİHL) Fatih Köse (Güneysu KAE AİHL) Habip Baş (Rize AİHL)
“Kur’an-ı Kerim’in Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması’na 3, “Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışması’na ise 9 okul katıldı.
“Kur’an'ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışmasında Rize AİHL’den Tahsin Süt birinci, Güneysu KAE AİHL’den İsmail Albayrak ikinci, Ardeşen AİHL’den Muhammet Yıldız da üçüncü oldu.
“Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışmasında İkizdere AİHL’den Furkan Başköylü, birinci, Güneysu KAE AİHL’den Kadri Cemil Reisoğlu ikinci, Çayeli AİHL’den Seyitcan Sandıkçı da üçüncü oldu.
Yarışma sonrasında birinci olan öğrenciler, Rize’yi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı.
Yarışma birincisine Pazar Belediye başkanı Ahmet Basa tarafından IPhone akıllı telefon hediye edilirken dereceye giren öğrencilere ve diğer katılımcılara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.