RİZE KENT KONSEYİNDEN 'ÇEKİŞME' UYARISI

Rize Kent Konseyi, yeri Trabzon'dan Rize'ye kaydırılan lojistik merkezinin, iki il arasında çekişme konusu yapılmaması uyarısında bulundu.

Rize Kent Konseyi Başkanı Hamit Turna, Sürmene’den İyidere’ye kaydırılan lojistik merkezin Doğu Karadeniz’e hitap edeceğini belirterek, bu durumun Trabzon-Rize arasında çekişme unsuru haline getirilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Turna, “İki il birbirini desteklemeli. Ovit Tüneli yapılıyor. Buna bağlı birimler oluşturmazsanız orası yayla yolu olur. Lojistik merkez yan tarafındaki Trabzon’u ve Hopa’yı da kapsar” dedi.

Trabzon ve Rize’nin iki kardeş şehir olduğunu vurgulayan Turna, “Bu iki ilin birbirini desteklemesi gerekir. Ovit tüneli yapılıyor. Buna bağlı birimler oluşturmazsanız orası bir yayla yolu olur. Rize lojistik merkez olacaksa onun yan tarafındaki Trabzon’u ve Hopa’yı da kapsayacaktır. Lojistik merkez sadece yükleme boşaltma değildir. Çeşitli ülkelerden gelen mallar ayrıştırılacak ve paketlenecektir. Zaten İyidere buna yetmez. Konuya bölgesel bakmak gerekiyor. İyidere’deki lojistik merkez bir Doğu Karadeniz projesidir. Trabzon da bu projeyi desteklemelidir” dedi.

RİZE’NİN HAVAALANINA DA İHTİYACI VAR
Rize’nin gerçekten bir havaalanı ihtiyacı olduğunu da söyleyen Turna, “Havaalanı ile ilgili bir komisyon oluşturuldu ve komisyonun çalışmaları sonucunda böyle bir ihtiyacın var olduğunu saptadık. Dosyayı Başbakana ulaştırdık. Başbakan da bu talebin resmileştirilmesini istedi. Havaalanının yapılması doğrultusunda görüş var. Bunun hayata geçirilmesini bekliyoruz. Trabzon’da havalimanı var çok yakın deniyor. Biz iki komşu kentiz. Bazen sis oluyor başka illere gidebiliyor. Sonuç olarak Karadeniz’i bütün olarak düşünüyoruz. Karadeniz bu yatırımda da birlikte kazanacaktır. Rize ile Trabzon’un birbirini çekemez düşünceleri vardır. Ben böyle düşünmüyorum. Trabzon ve Rize iki kardeş ildir. Birbirlerini desteklemeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verdi       
 

Rize Haberleri