Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, “Temiz çevre, temiz toplum, temiz şehir” vizyonunun ön plana çıkarılması için Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevre yürüyüşüne katıldı.
Çevre sorunlarının çözümüne rehber olması amacıyla düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanından başlayıp Atatürk Caddesi istikametinden Sahil Park Belediye Sosyal Tesislerinde sona erdi.
“DİNİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZDE TEMİZLİK ÖNEMLİ”
Burada katılımcılara bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, “Rize Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak, Rize’deki çevresel faktörlere ve değerlere olan hassasiyetimizi göstermek açısından bu faaliyeti gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Çevre çalışmalarımız kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müzle birlikte Çevre Eylem Planı’na start verdik. Hem dinimizde hem de kültürümüzde temizliğe önem verilmektedir. Çevremizi ve toplumumuzu daha duyarlı hale getirmek ve farkındalık oluşturmak için bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz ve aynı şekilde etkinliklere devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan bu topraklarda bizlere bu noktada daha da büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu manada Rize olarak örnek bir kent olma noktasındayız” dedi.
Çevre bilinci ve duyarlılığının ön plana çıkarıldığı yürüyüşe, Belediye Başkanı Reşat Kasap ve eşi Menduha Kasap, Rize Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Tema Vakfı temsilcileri, Rize Kadınlar Derneği (RİKADER) ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.