Rize'de kuyumcular 3 gün kapalı

Rize Kuyumcular Derneği, bayramın ilk 3 günü ildeki tüm kuyumcuların kapalı kalacağını açıkladı.

Rize Kuyumcular Derneği Kurban Bayramı’nda Rize Merkezde bulunan tüm kuyumcu iş yerlerinin 3 gün kapalı kalmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Rize Kuyumcular Derneği (RİKUD) tarafından yapılan yazılı açıklamada; kuyumculuk sektörünün, kanunlar nezdinde bankalar statüsünde olması nedeni ile açılış ve kapanış gibi durumlarının, gerekli mercilerin yazılı iznine tabi olduğu vurgulanarak, “İlimiz Emniyet Müdürlüğünün 11.03.2008 tarihli yazısında Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde kuyumcu işyerlerinin açık olmasının güvenlik konusunda sakıncalar oluşturduğu vurgusu yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğü’nün konu hakkındaki hassasiyetlerini dikkate alan Rize Belediye Başkanlığı, kurumumuza gönderdiği 01.04.2008 tarihli encümen kararında, Pazar günleri ve mesai saatleri içerisinde, işyerlerinin açılış ve kapanış durumlarını düzenlemiştir. Bu karara göre Pazar günleri ve diğer resmi tatillerde işyerlerinin kapalı olmasına riayet edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Rize Kuyumcular Derneği, resmi kurumların hassasiyetlerini dikkate alarak, Kurban Bayramı’nın 1, 2 ve 3. günlerine denk gelen; Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde, Rize merkezde bulunan tüm kuyumcu iş yerlerinin kapalı olmasını uygun görmüştür.” denildi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Rize’de kuyumcuların 4 gün kapalı kalması nedeniyle tepkiler oluşmuş, vatandaşların Trabzon’dan alışverişe yönlendirildiği iddia edilmişti.

İLGİLİ HABER:
RİZELİ KUYUMCULAR 4 GÜN KAPALI KALDI

Rize Haberleri