Rize’de sigaraya geçit yok

Rize’de sigarayla mücadele konusunda ilginç ve etkin çalışmalar yapıyor. Yerel TV’lerdeki eski Türk filmleri bile takibe alındı!

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Rize'de sigara ile mücadele konusundaki çalışmalara vurgu yapılarak, “Rize Valisi Kasım Esen'in sigara ile mücadele danışmalığını yapan Dr. Ali Öner her hafta Pazartesi günü Valilik makamında toplantı düzenleyerek Rize ilindeki sigara ile mücadelede yapılacaklar ve yapılanlar konuşulur. Toplantılarda Vali Kasım Esen, Dr. Ali Öner'e TV kanallarında ve İlimizde satılan film CD'lerinde sigara içme sahnesi olup olmadığının araştırılması talimatını vermiştir. Dr. Ali Öner'in yaptığı çalışmalarda bazı TV kanallarında sigara içilme sahnelerine rastlandığı gözlemlemiştir.” denildi.

Dr. Ali Öner ise yaptığı açıklamada “Bazı televizyon kanallarında çocukların izleyebilecekleri saatlerde tanınmış aktörlerimizin başrol oyuncu olarak yer aldığı önceki yıllarda çekilmiş filmin oynatılmasını RTÜK ve İl İnsan Hakları Kurulu'na şikâyet ettik. Vali Kasım Esen'in talimatlarıyla internet kafeler ve çocuk oyunlarının incelenmesine başlanmıştır” dedi.

Rize Haberleri

İftarda da bayramda da Laz Böreği!