Rizeli artık vapurla denize açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafın Rize Belediyesi’ne hibe edilen “Dursun Kaptan” isimli vapur Rizelileri gezdirmeye devam ediyor.

Bugün ilk olarak Rize Denizciler İlköğretim Okulu öğrencileri, Rize Belediyesine ait vapurla denizin tadını çıkardılar.

Sabah saatlerinde öğretmenleriyle beraber büyük bir heyecanla Gündoğdu limanına gelen öğrenciler, Rize Belediyesi’ne ait “Dursun Kaptan” isimli vapura binerek sahil boyu gezinti yaptılar.

Öğrencileri yola uğurlamak üzere limana gelen Başkan Bakırcı, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Başkan Bakırcı yapmış olduğu açıklamada; “Bu gemiyi biz Rize’ye kazandırırken Sosyal amaçlı kullanmak üzere teslim aldık ve bu amaçla kullanıyoruz. Deniz şehri olan Rize’de insanlarımız denize hasretti. Birçoğumuzun denize açılma fırsatı yoktu sahillerimiz de kullanıma çok müsait değil. Daha önce Ayder ve Ridos’a yapmış olduğumuz Sosyal amaçlı gezilerimiz olmuştu. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Belediyemize hibe ettiği bu vapurla insanlarımızı denizimizle buluşturuyoruz. Okullar, dernekler ve benzer yerlere gemimizi tahsis ediyoruz. İlgi yoğunluğu bu eksikliğin Rize’de yaşandığını gösteriyor. Birileri her ne kadar farklı bir şekilde eleştiri yapsa da gerçek amaç ortada görünüyor” dedi.

Rize sahillerini denizden görme fırsatını yakalayan öğrenciler arkadaşlarıyla bol bol resim çekildiler.

Kaptan köşkünü sırayla gezen öğrenciler gemi Kaptanından merak ettikleri konularla ilgili bilgi aldılar. Gezi sırasında öğrencilere Rize Belediyesi tarafından kurabiye ile yanında çay ikram edildi.

Gezi esnasında Müzik eşliğinde horon oynayan öğrenciler çok mutlu olduklarını ve daha önce hiç deniz gezintisi yapmadıklarını bu imkânı kendilerine sunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkürlerini dile getirdiler.


“Dursun Kaptan” isimli vapur Rizeli bayanların da ilgi odağı oldu.

Sosyal alanda daha önce Ayder, İkizdere Ridos gibi yerlere çeşitli geziler düzenleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kadınlar Derneği’nin talebi üzerine Rizeli bayanlara “Dursun Kaptan” isimli vapurla denize açılma fırsatı sundu. Bu fırsatı değerlendiren çok sayıda bayan da dernek tarafından düzenlenen organizasyona katıldı.

Gündoğdu limanından hareket eden vapurla Rize’nin Pazar ilçesi istikametinde sahil turu atan bayanlar Rize’yi ilk kez denizden görme fırsatı yakaladılar.

Denizden Rize sahillerini doyasıya izleme fırsatı bulan bayanlar bir yandan da tulum eşliğinde horon oynadılar.

Hoş muhabbetlerin yaşandığı geziden son derece memnun kalan bayanlar duygularını şöyle dile getirdiler; “Bizler sürekli ev ortamında bulunuyoruz ve Rize’de yaşamamıza rağmen denize açılma gibi bir şansımız olmuyordu. Rize’mize kazandırılan bu gemi sayesinde bizler de deniz gezinti yapıyoruz. Bizlere bu imkânı sunan Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Rize Haberleri