Rize’de turizmcilik yapan 50 yaşındaki Necip Aslan, 4 metre kare genişliğinde 1 metre 90 santimetre boyunda tekerlekli serender yaptırdı.
Serenderi bağladığı minibüsüyle çekerek turistlerin istediği yaylaya götürebilen Aslan, iki kişiye bu sayede konaklama imkanı sunuyor.
Sayılarını artırmayı planladığı serenderlerin yöre kültüründe önemli bir yeri sahip olduğunu ifade eden Aslan, "Ancak günümüzde sayıları gittikçe azalıyor. Bende bu kültürü yaşatmak için tekerlekli seyyar bir serender yaptırdım. Bizim kültürümüzde var olan bu geleneği sürdürmek istedim. Bunlardan birkaç tane daha yaparak turistlere istedikleri yaylada konaklama imkanı sağlayacağım. Turist hangi yaylaya gitmek isterse serenderi oraya götüreceğiz. Değişik bir tatil imkanı sunmuş olacağız" dedi.