Rizespor haftalar sonra galip geldi

Evinde Antalyaspor ile karşılaşan Rizespor, haftalar sonra sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı

Hasan Fehmi Demir - Kubilay Ateş
RİZE (İHA) -
Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Antalyaspor'u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile tamamlanırken konuk ekip 2. yarıda bir gol buldu. Müsabaka Rizespor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi...

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
29. dakikada sol kanattan Güray'ın ortasında ceza sahası içinde Veysel'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
34. dakikada sol kanatta topla buluşan Varesanovic ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta top savunmaya çarparak kornere çıktı.
38. dakikada Taha Şahin'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Jurecka'nin kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-0
45. dakikada sağ kanattan Hadziahmetovic'in kullandığı köşe atışında Alikulov kafayla topu ağlara gönderdi. 2-0

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
72. dakikada sağ kanattan Mithat'ın ceza sahasına ortasında Zeqiri’nin vuruşunda savunma topu kornere çeldi.
88. dakikada sağ kanattan Mert’in pasında Gaich'in şutu savunmadan döndü. Dönen topla yeniden buluşan Gaich meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 2-1

Hakemler: Burak Pakkan, Anıl Usta, Mert Bulut
Çaykur Rizespor: Grbic, Taha, Mosci, Alikulov, Halil Pehlivan, Papanikolaou (Mithat Pala dk. 71), Hadziahmetovic, Varesanovic (Anıl Yaşar dk. 89), Akintola (Minchev dk. 62), Emrecan (Zeqiri dk. 62), Jurecka (Sowe dk. 71)
Yedekler: Tarık Çetin, Olawoyin, Buljubasic, Eray Korkmaz, Ayberk Karapo
Teknik Direktör: İlhan Palut
Antalyaspor: Pric, Mert, Veysel, Thalisson, Güray, Kaluzinski (Van de Streek dk.55), Petrusenko (Abdurrahim Dursun dk.62), Larsson (Soner Dikmen dk. 60), Townsend (Safuri dk. 60), Djenepo (Gaich dk. 55), Samudio
Yedekler: Gerxhaliu, Erdoğan Yeşilyurt, Abdullah Yiğiter, Harun Toprak, Burak İngenç
Teknik Direktör: Alex de Souza
Goller: Jurecka (dk. 38), Alikulov (dk. 45) (Çaykur Rizespor), Gaich (dk. 88) (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Papanikolaou, Akintola, Emrecan, Varesanovic, Sowe, Grbic (Çaykur Rizespor), Larsson, Petrusenko (Antaylaspor)

İlhan Palut: “4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Antalyaspor maçının ardından, “5 kere kaybettik. Bunlardan Galatasaray maçını bir kenara bıraktığımız zaman diğer 4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık” dedi.
Palut, “Zaten maç öncesi gidişat herkesin malumuydu. Çok kötü bir periyottan çıkarak bu karşılaşmaya hazırlandık. Her şeyden önce kazanmaya ihtiyacımız vardı. Futbola ‘Kazanalım da oyun önemli değil’ mantığıyla bakan bir teknik adam değilim. ‘Nasıl oynarsak oynayalım ama kazanalım’ hiçbir zaman demedim ama bugün önceliğimiz kazanmaktı. Maçın içine girdiğimiz zaman çok genel söyleyeyim, 5 kere kaybettik. Bunlardan Galatasaray maçını bir kenara bıraktığımız zaman diğer 4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık. Futbol böyle bir oyun. Son dakikalar bir gol yedik. Kalan 8-9 dakika bizim için tabii ki kolay değildi, stresliydi. Şunu çok net gördüm, zaten tesiste de bunu yaşıyorum, oyuncularda da bunu görüyorum, hepimizin üzerinde çok büyük bir baskı vardı. Bu baskı tabiri caizse bizi tuttu. Bir de maça iyi başlayamadık. Aslında bocalama periyodu yaşarken goller geldi. Biz daha iyi oyunlar oynadık. Buna dönebiliriz ama bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Umuyorum ki bu galibiyet bu stresi azaltacak bir özgüven getirecek. Daha önce oynadığımız iyi oyunlar oynayarak skorlar alacağız. Çok içerideyiz. Devam etmemiz lazım. Orta ve uzun vadede daha iyi oynamamız lazım, güzel sonuçları buna eklememiz lazım. Oyuncularım baskı altında oynadılar, onları tebrik ediyorum. Antalyaspor'a da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Aurelio: “Zor bir rakibe karşı zor bir deplasmanda mücadele verdik”

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Aurelio, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Rize deplasmanı aslında zor bir deplasmandır. Zor bir rakibe karşı zor bir deplasmanda mücadele verdik” dedi.
Aurelio, “Rize deplasmanı aslında zor bir deplasmandır. Zor bir rakibe karşı zor bir deplasmanda mücadele verdik. Özellikle ilk yarıda çok fazla denedik, topa çok fazla sahip olduk. Elimizden geleni yaptık, rakibe çok fazla fırsat vermedik. Rakip ilk pozisyonunda golü buldu ve golden sonra oyuna daha fazla girmeye başladı. İkinci yarıda da biz belki geriye dönebilirdik. Topa daha fazla sahip olduk, çok daha iyi oynadık. Attığımız golü çok geç dakikada bulduğumuzdan dolayı geri dönme gerçekleşmedi. Beraberlik de kaçtı tabii. Maalesef bu akşam kaybettik” ifadelerini kullandı.

Rizespor Haberleri