Sarızeybek'ten ezber bozan beyan

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Uğur Mumcu ve Eşref Bitlis'in PKK'nın karanlık yüzünü bildikleri için öldürüldüklerini söyledi.

Emekli Albay-yazar Erdal Sarızeybek, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun, PKK terör örgütünün iç yüzünü deşifre ettiği için öldürüldüğünü söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şubesi'nin, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) konferans salonunda düzenlediği 'Demokratik Açılım ve Terör' isimli konferansta konuşan Erdal Sarızeybek, Mumcu ve Bitlis Paşa'nın öldürülmesiyle ilgili adres verdi.

Sarızeybek, Amerika'nın, Eşref Bitlis'in, PPK'lı teröristleri Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sokmadığından Uğur Mumcu'yu ise terör örgütünün yurt içi ve yurt dışındaki kirli ilişlerini çözdüğü için 24 Ocak'ta arabasına bomba konularak katledildiğini iddia etti.

Orgeneral Eşref Bitlis'in görev yaptığı süre içinde 2 defa bindiği helikopterine suikast girişiminde bulunulduğunu ifade eden Sarızeybek, PKK terör örgütünün Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'nin adım adım gerçekleşmesinde piyon olarak kullanıldığı için arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu söyledi.

Orta Doğu'daki bütün yapılanmaların temelinde, İsrail'in önünün açılmasının olduğunu belirten Sarızeybek, "Yeni dünya düzeni adı altında 1990 yılından bu yana Ortadoğu'da harita değişimi yapılandırmaların temelinde İsrail'in önünün açılması var. Hedef Ortadoğu'da, küçük küçük devletler oluşturarak İsrail'in bölgede etkin güç olmasını sağlamak. İsrail, Irak'ta adım adım Yahudi Kürt devletini kurma çalışması yapıyor. İsrail'in, Irak ve İran halkına tarihten gelme kini var. Yahudilerin, 2 bin 500 yıl önce kurduğu ve 100 yıl süren Yahuda Krallığını yıkan Babür İmparatorluğu ve Perslerdir. Babür İmparatorluğu ise Irak'ta kurulmuştur. Amerika, İsrail'in ağzıyla ikide bir yaptığı açıklamalarında İran'ı vuracağız diye boşuna söylemiyor. İsrail'in Perslere de Babürlülere de tarihten gelme düşmanlıkları var." diye konuştu.

Sarızeybek, PKK terör örgütünün 26 yıldır bitirilememesinin temelinde dönemin Başkanı Turgut Özal'ın yanlış dış politikalarından kaynaklandığını iddia etti. Turgut Özal'ın yanlış politikalarını günümüzde temsilcisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri süren Sarızeybek, iktidarın, demokratik açılım çalışmasının ülkeyi bölünmesine yönelik proje olduğunu öne sürdü. Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK terör örgütünün 26 yıldır bitirilememesinde, hainlerin yaptıkları ilk kanlı eylemleri sonrası Turgut Özal'ın 'bir avuç çapulcu sözü olmuştur. Zamanında bir avuç çapulcu denen teröristlerle etkin mücadele yapılsa idi PKK'nın kökü kazınırdı. Terörün azdığı 1993 yılında PKK'yı en çok Mesut Barzani destekliyordu. Özal ise Mesut Barzani ve Celal Talabani'ye yurt dışına çıkmaları için Türkiye Cumhuriyeti Devleti pasaportu veriyordu. Barzani, Özal'a dayım diyordu. Eşref Bitlis Paşa, Barzani tehlikesini sezdi ve rest çekti. Bitlis, Barzani'ye PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanında olmasını istedi. Barzani, başta söz verdi. Amerika'nın baskısıyla sonradan ağız değiştirdi ve terör örgütünü el altından destekledi."

Sarızeybek, ABD eski Başkanı George W. Bush'un, 11 Eylül saldırısı sonrası 'haçlı seferine' çağırması, Fransa Devlet Başkanı Nikolas Sarkozy'nin, 'Biz Bizans'ın Çocuğuyuz' ve BDT Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın 'Türkler Anadolu'ya sonra geldi' sözünü herkesin iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

YURT VE DÜNYA Haberleri