Şehitlerin isim ve memleketleri

Şemdinli İlçesi Aktütün karakoluna yapılan hain saldırıda şehit olan 15 asker'in isimleri belli olmaya başladı.

DİYARBAKIR:  Hakkı Aran

Terör örgütü PKK'lılar tarafından Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Karakol'una düzenlenen hain saldırı sonucu seşit olan Diyarbakır'lı Hakkı Aran'ın annesi yürekleri sızlattı. Kürtçe ağıtlar yakan anneyi belde sakinleri teselli etti. Şehit olan Jandarma Er Hakkı Aran'ın cenazesi Van'dan helikopterle Diyarbakır'a getirilecek. 

Dün öğlen saatlerinde Aktütün karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit olan 15 er'den Hakkı Aran'ın Bağıvar Beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Jandarma ekipleri ambulans ile köye giderek şehidin ailesine acı haberi verdi. Haberi alır almaz Hakkari'ye giden baba Mehmet Aran'ın cenazeyi alarak Diyarbakır'a geleceği öğrenilirken, şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehidin annesi Zekiye Aran Kürtçe ağıtlar yakarken, komşuları ve Sur Kaymakamı Erdoğan Aydın acılı anneyi teselli etti.   

Öte taraftan helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine getirilecek olan şehit cenazesi yapılacak tören sonrası Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar Beldesinde defnedilecek. 


SİİRT: Davut İlbaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün karakoluna terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Siirt'li Davut İlbaş'ın babaevine ateş düştü. Teskeresine az bir zaman kala şehit düşen İlbaş'ın iki çocuğu yetim kaldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma sınır bölüğüne terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonrası şehit olan 15 askerden biri olan Davut İlbaş'ın Siirt'teki evine ateş düştü. Çal mahallesindeki babaevinde ağıtlar yükselirken geriye iki yetim çocuk kaldı. Siirt'in Eruh ilçesinde vekil öğretmenlik yapan ve askerlik hizmetini kısa dönem olarak sürdüren İlbaş'ın tesekeresine az bir zaman kaldığı öğrenildi.

ANTALYA: Ramazan Yeşil

Çatışmada şehit olan erlerden birinin Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyünden olduğu öğrenildi.

Antalya kent merkezindeki bir erkek berberinde kalfa olarak çalışan ve yaklaşık 9 ay önce askere uğurlanan Ramazan Yeşil, çatışmada şehit düştü.

Askeri yetkililer, Ramazan Yeşil'in şehit düştüğü haberini Zırlankaya'da yaşayan ailesine bildirdiler.

Ramazan Yeşil'in, Havana ve Ali Yeşil'in, 4 çocuğundan ikincisi olduğu, şehit erin ablasının yanı sıra iki erkek kardeşinin daha bulunduğu öğrenildi.

Ramazan Yeşil'in şehit düştüğünün haberinin köye ulaşmasından sonra, şehidin arkadaşları, akrabaları ve yakınları köye geldiler.

KOCAELİ: İlhan Küçüksolak

Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki evinde üzüntü hakim.

Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletti, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu sırada şehidin babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Binbaşı Selvisu, aileyi teselli etmeye çalıştı, şehidin yakınları da anne ve babayı sakinleştirmek için gayret gösterdi.

Baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü, “Terhisine 4 ay kaldığını, rahatının iyi olduğunu, kendisini merak etmememizi söyledi” dedi.

Aile teröre lanet okurken, kendini toparlayarak metanetini korumaya çalışan baba Küçüksolak, “Vatan sağ olsun” diye konuştu.

Üç kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen jandarma komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın (21) cenazesinin yarın Kocaeli'ne getirilmesinin tahmin edildiği öğrenildi.

MERSİN: Rasim Eser

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in (25), Mersin'in Silifke ilçesindeki ailesine acı haberi ilçe kaymakamı Ahmet Beyoğlu verdi.

Silifke'nin Atayurt belgesinin Olukbaşı Mahallesi'nde yaşayan Eser ailesinin evine, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam ve jandarma komutanlığında görevli rütbeli personelle gelen Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, önce acı haberi verdi, ardından aileyi teselli etmeye çalıştı.

Eşini yaklaşık 4 yıl önce kaybeden biri kız diğeri erkek iki çocuk annesi Ümmühan Eser (55), sinir krizleri geçirirken, “Evladımla en son arife günü telefonla görüşmüştüm. Onun sesini son kez duyduğumu nereden bilirdim. Tek erkek evladımın daha mürüvvetini bile görmedim. Allahım sen sabrımızı ver” diye gözyaşı döktü.

İSTANBUL: Çağlar Mengü 

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen 15 askerden Çağlar Mengü'nün İstanbul Maltepe'de bulunan baba ocağına ateş düştü.

Hain saldırıda şehit düşenlerden birinin de Çağlar Mengü olduğu belirlendi. Mengü'nün şehit düştüğü haberi, Maltepe'de oturan ailesine bildirildi. Ankara'da bulunan yeğeninin düğününe gittiği için evde bulunmayan baba Azimet Mengü'ye telefonla bilgi verildiği öğrenildi. 

Çağlar Mengü'nün şehit haberi üzerine yakınları fenalık geçirdi.
Baba Azimet Mengü'nün Zümrütevler Spor Kulubü'nde antrenörlük yaptığı öğrenilirken, Çağlar Mengü'nün cenazesinin yapılacak olan törenden sonra İstanbul'a getirilmesi bekleniliyor. 

İSTANBUL: Oktay Karakelle

Şemdinli Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Oktay Karakelle'nin (21) İstanbul Kartal İlçesi Soğanlı Mahallesinde bulunan evine sabah ulaşan şehit haberi, ailenin evine kor gibi düştü. 

Şehit Oktay Karakelle'nin babası Hüseyin Karakelle, gözyaşlarına boğuldu. Bayburt Akşarlı'lar Dernek Başkanlığı yapan ve aynı zamanda  müteahhitlik yapan  baba Hüseyin Karakelle'yi komşular yalnız bırakmadı.
Şehit haberinin duyulması üzerine Şehit Oktay Karakelle'nin evinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, basın mensupları da eve fazla yaklaştırılmadı. Askerden önce babasının yanında inşaat işlerinde çalışan Oktay Karakelle'nin 8 aylık asker olduğu belirtlidi.
 
5 kardeşi olan Oktay Karakelle'nin bir süre önce ailesi ile telefonla görüştüğü belirtlirken, şehidin cenazesinin yapılacak olan törenin ardından toprağa verilmesi bekleniliyor.
Bu arada Maltepe ve Kartal ilçeleri Belediye Başkanları ve Kaymakamları da baba Hüseyin Karakelle'ye taziye ziyaretinde bulundular

OSMANİYE: Savaş Can

Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, evli ve 1 çocuk babası şehit Savaş Can'ın (fotoğrafta eşi ve çocuğu ile) Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine giderek acı haberi bildirdi. Bu sırada evin bulunduğu sokakta ambulanslar hazır bekletildi.

Eşi ikinci çocuğuna hamile olan Savaş Can'ın şehit olduğu haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberin kısa sürede duyulması üzerine şehidin yakınları ve vatandaşlar eve akın edip, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Can'ın Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşmesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine 20 gün içerisinde aynı acıyı ikinci kez yaşattı. 13 Eylül'de, Şırnak'ın Çakırsöğüt ilçesinde mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ı toprağa veren Düziçililer, bu kez Ceylan'ın kapı komşusu ve çocukluk arkadaşı 8 yıllık uzman çavuş Selçuk Can için gözyaşı döktü. 

Acı haberi alan emekli öğretmen baba İbrahim Can ile kız kardeş Emine Özdemir rahatsızlanarak hastaneye kaldırılırken, şehidin 2 aylık hamile eşi Ayşe Can sinir krizi geçirerek bayıldı. Şehidin, Buse isminde 5 yaşında bir de kızı olduğu öğrenildi. 

Anne Ayşe Can tek oğlunun ardından ağıtlar yakarken, şehidin evi Düziçi halkının akınına uğradı. 

Bu arada, şehidin evi ile sokağın girişine Türk bayrakları asıldı.
1985 yılından bu yana 28. şehidini veren Düziçi, Selçuk Can'ı yarın saat 10.00'da düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlayacak. Can, törenin ardından Çamiçi Şehitliği'nde toprağa verilecek.



KIRIKKALE: Hasan Aygör

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Aygör'un Kırıkkale'deki baba ocağında şehit için ağıtlar yükseldi.


Şemdinli Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Erzurumlu Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün (28) Kırıkkale'deki ağabeyinin evine sabah ulaşan şehit haberi, ailenin evine kor gibi düştü. Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün doktor olan ağabeyi Duran Aygör'ün Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları, sinir krizleri geçirdi.
 
Babasını 1 yıl önce annesini de 1 ay önce kaybettiği öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün teyzeleri ve ablaları, "Yavrum bir ay önce anneni kaybettin biz ona üzülüyorduk şimdi seni kaybettik" diyerek gözyaşlarına boğuldu. 

Sürekli korktuklarını hatta bu sabah telefon etmeyi düşündüğünü belirten Dr. Duran Aygör, "Şehit olacağı kalbime doğdu. Yüreğimiz yanıyor, acımız çok büyük söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.
Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

DENİZLİ: Halil İbrahim Arılık

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen 15 erden biri olan Denizlili Jandarma Komando Er Halil İbrahim Arılık'ın (21) şehit olmadan bir gün önce ailesiyle görüştüğü ve para istediği öğrenildi. 

Saldırı sonucu şehit düşen Halil İbrahim Arılık'ın Beyağaç ilçesi Kapız köyündeki evine ateş düştü. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen baba Turan Arılık ve anne Elif Ayşe Arılık fenalaşınca Beyağaç Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Olayın öğrenilmesinin ardından şehit evi başsağlığı için gelenlerle dolup taştı. Dede Muhammet Arılık, torunun şehit olduğunu duyunca fenalık geçirdi. 

Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan ve kalp hastası olduğu öğrenilen Muhammet Arılık, daha sonra sağlık ocağına
götürüldü. Şehit erin ağabeyi Muhammet Arılık, kardeşinin askerliğinin bitmesine 4 ay kaldığını belirterek, "Hemen hemen her gün bizi arardı. Son 2 gün telefonunu alamadık. 3 gün önce aradığında terhisine 4 ay kaldığını, 1 Ocak'ta terhis olacağını söylemiş ve bizden para istemişti. Ben de kendisine 'Maaşımı alınca sana para göndereyim' demiştim. O görüşmenin ardından bir daha bizi aramadı. Şehit olduğu haberini bu sabah duyduk. Çok üzgünüm" dedi. 

Şehit er Halil İbrahim Arılık, yarın Denizli Delikliçınar Yeni Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından köyünde toprağa verilecek.

ESKİŞEHİR: Hasan Önal

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Özel Harekat'ta görevli 2 yıllık astsubay çavuş Hasan Önal'ın (21), Eskişehir'deki baba ocağına ateş düştü. Bir ay önce izne gelen oğlunun şehadet haberini bir yakının düğününde öğrenen baba Durmuş Ali Önal, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

- Astsubay Çavuş Hasan Önal (Eskişehir)

- Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can (Osmaniye)

- Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan (Sivas) 

- Komando Çavuş İlhan Küçüksolak (Kocaeli)

- Jandarma Komando Er Halil İbrahim Arlık (Denizli)

- Er Çağlar Mengü (İstanbul)

- Er Davut İlbaş (Siirt)

- Er Oktay Karakelle (İstanbul) 

- Jandarma Uzman Çavuş Onur Ozan İlgen (Adana)

- Er Hakkı Aran (Diyarbakır)

- Er Ramazan Yeşil (Antalya)

- Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (Silifke)

- Uzman Çavuş Hasan Aygör (Kırıkkale)

- Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir (Artvin)

- Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım (Kırklareli)

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan 15 askerin cenazeleri, helikopterler tarafından olay yerinden alınarak Hakkari Fatih Kışlasına indirildi. Cenazeler burarda ambulanslarla Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü.  

Üç ayrı helikopterle Aktütün köyünden alınarak Hakkari Yeni Mahallesi'nde bulunan Fatih Kışlası'na getirilen cenazeleri koşarak alan şehit arkadaşları, sedyelerle ambulanslara taşıdı. Şehitler ambulanslar şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü. 

Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanlığında yapılacak olan cenaze töreninin ardında şehitlerin helikopterle Van'a buradan ise uçakla memleketlerine gönderileceği bildirildi.

YURT VE DÜNYA Haberleri