Sezer, Ecevit'e darbeyi doğruladı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer "Emekli generallerin Ecevit'e çekil baskısı vardı" dedi.

Ergenekon iddianamesinde, Ecevit'e karşı bir darbe planı yapıldığına ilişkin belgelere yer verilmesinden sonra DSP'den flaş bir doğrulama açıklaması geldi..

Ergenekon iddianamesinin bugün basına yansıyan bölümünde bir detay oldukça dikkat çekiciydi.

İddianamede Ergenekon'un sadece AK Parti hükümeti değil, Bülent Ecevit koalisyon hükümeti aleyhine faaliyetler yapıldığı, darbe benzeri girişimde bulunduğu belirtiliyordu. DSP lideri Zeki Sezer, bugün yaptığı bir açıklamayla bu Ergenekon iddianamesinde geçen bu olayı kısmen doğruladı.

Sezer yaptığı açıklamada bazı emekli generallerin dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e çekilmesi için baskı yaptığını söyledi... Sezer şunları söyledi:

"Doğrudan ve dolaylı çekilmesini telkin edenler vardı. Aracı olanlar vardı. Bu olaylar kitap haline bile getirildi. Aslında o günlerde DSP'ye darbe yapıldı. O darbe ile AKP iktidar yapıldı. Şimdi AKP'liler darbelerden şikayetçi olup bar bar bağırıyorlar. O dönemde bazı kesimlerden bu yönde yoğun bir istek olduğunu herkes biliyor. Ecevit direndiğinde koltuk sevdası dediler. Halbuki hayatı boyunca darbelere karşı olmuş Ecevit demokrasi mücadelesi vermişti..O gün DSP'nin bölünmesiyle şimdi Türkiye ne hale getirilmiştir, bunu da herkes görüyor.."

YURT VE DÜNYA Haberleri