SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, toprağa verildi.

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.
Yazıcıoğlu için TBMM'de düzenlenen törende, Türk bayrağına sarılı naşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenazenin tören alanındaki yerine konulması sırasında özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.
Cenaze törenine, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu, taziyeleri kabul etti.

KOCATEPE CAMİSİ'NDE TÖREN
Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Güleser Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve aile yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan yardımcıları, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende, Sivas başta olmak üzere, yurdun değişik yerlerinden otobüs, otomobil ve trenlerle Ankara'ya gelen çok sayıda vatandaş ve partili de hazır bulundu.

CENAZE NAMAZINI BARDAKOĞLU KILDIRDI
Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Bardakoğlu, cenaze defnedilinceye kadar geçen sürenin ibadet süresi olduğunu belirterek, slogan atılmayarak dua edilmesini istedi.
Muhsin Yazıcıoğlu için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli de katıldı. Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu da protokolle birlikte saf tuttu.

''VUSLAT KURULTAYI''
Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından BBP Genel Merkezi önüne getirildi.
Yazıcıolu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nden kalabalık eşliğinde Mithatpaşa Caddesi'ni takiben Tuna Caddesi'nden BBP Genel Merkezi önüne getirildi.
Genel merkez binasının balkonlarında ve camlarda toplanan partililer cenaze aracının üzerine güller ve karanfiller attı.
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, güçlükle yaptığı konuşmada, ''Sonsuzluğun sahibine yaptığınız müracaat tartışmasız emri iradeye binaen vuslat kurultayımız toplanmış bulunmaktadır. Kurultaya İslam dünyasından ve ülkemizden 1 milyon yiğit insan katılmaktadır. 1 milyon insan çocuklarından süt parasını keserek kurultaya geldiler''dedi.
Topçu, konuşmasının ardından baygınlık geçirdi.
Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

TACETTİN DERGAHI'NDA DEFNEDİLDİ
Duanın ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesini taşıyan kortej Tacettin Dergahı'na hareket etti.
Yazıcıoğlu'nun cenazesi, BBP Genel Merkezi'nden kalabalık eşliğinde Mehmet Akif Ersoy'un evinin bulunduğu Tacettin Dergahı'na getirildi.
Dergahın girişinde bulunan alanın defin için kazıldığı ancak daha sonra Yazıcıoğlu'nun dergahın arka kısmına defnine karar verildiği öğrenildi. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda dergahın arka bahçesine getirildi. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, başka mezarların da bulunduğu hazireye defnedildi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine ilk toprağı kızı Firuze Yazıcıoğlu attı. Medine ve Sivas'ın yanı sıra çeşitli illerden getirilen toprakların konulduğu mezara, zemzem ve gül suyu döküldü. Defin sırasında dua edildi ve kalabalık tekbir getirdi.

YURT VE DÜNYA Haberleri