Taraf'tan karşı atak...

Taraf gazetesi avukatı da İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurup askeri mahkemenin koyduğu yayın yasağının kaldırılmasını talep etti.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Taraf gazetesinde yayımlanan "AKP ve Gülen'i bitirme planı" manşetiyle verilen haberle ilgili açıklama yaptı ve "Askeri Savcılığımızca olayla ilgili olarak yapılan soruşturmada şu ana kadar elde edilen deliller değerlendirildiğinde, ele geçirildiği iddia edilen belgenin, Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir biriminde hazırlanmadığına ilişkin bir kanaate varılmıştır" dedi.

TARAF GAZETESİNİN HABERİ

"Yeni Ergenekon iddianamesine girmesi beklenen Nisan 2008 belgesi" notuyla servis edilen haberde, "Deniz Kurmay Albay Çiçek imzalı, “gizli” ibareli “İrticayla Mücadele Eylem Planı”, hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatinin, başta ordu içindekiler olmak üzere bütün mensuplarını hedef alıyor" ifadelerine yer verildi.

Haberde, "Genelkurmay Harekat Başkanlığı için hazırlanan İrticayla Mücadele Eylem Planı'ndan: Hükümet ve Gülen grubu şeriat istiyor, desteklerini kıralım, faaliyetlerine son verelim..." ifadesi kullanılıyor.

Planda öne çıkan başlıklar ise şöyle:

1- AKP içindeki ahanlar harekete geçirilecek

2- Ergenekon sanığı olan subaylar savunulacak

3- Milliyetçi partilerin tabanı genişletilecek

4- Kurtlar Vadisi'nin imajı kirletilecek

5- Fethullahçılarda silah yakalanması sağlanacak

6- Medyada her tür "kara propaganda" yapılacak

YURT VE DÜNYA Haberleri