TARİHİ MAÇTAN NOTLAR

Bursa'daki tarihi maçı Türkiye ve Ermenistan Cumhurbaşkanları birlikte izlediler.

- TÜRKİYE VE ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANLARI MİLLİ MAÇI BİRLİKTE İZLEDİLER

- BURSA ATATÜRK STADYUMUNDA ONLARCA BEYAZ GÜVERCİN UÇURULURKEN, UYARILARA RAĞMEN ERMENİSTAN MİLLİ MARŞI SÖYLENİRKEN TARAFTARLAR ISLIKLADILAR

- AZ SAYIDA ERMENİ TARAFTAR TÜRK TARAFTARLARLA YAN YANA OTURDU, AYNI YERDE TÜRKİYE VE ERMENİSTAN BAYRAKLARI AÇILDI

Bursa'daki tarihi maçı Türkiye ve Ermenistan Cumhurbaşkanları birlikte izlediler. Almira Otel'den maç başlamadan 10 dakika önce Atatürk Stadı'na gelen Abdullah Gül ve Serj Sarkisyan, taraftarları selamladılar. Bursa Atatürk Stadı'nda barışı simgeleyen onlarca beyaz güvercin uçurulurken, uyarılara rağmen maç öncesinde Ermenistan milli marşı ıslıklandı.

İki ülkenin Devlet Başkanlarını FIFA Başkanı Micheal Platini ve UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik ile iki ülkenin Futbol Federasyonu Başkanları karşıladı. Şeref tribününde kendileri için özel hazırlanan koltuklara oturan iki ülkenin başkanları maçı birlikte izlediler. FIFA'nın talebi doğrultusunda maça Azeri bayrakları alınmadı. Maçın biletleri ücretsiz dağıtıldığı için izdiham yaşandı. Tribünler erken dolup stat kapıları yarım saat önce kapatılınca ellerinde bilet olan yaklaşık bin kişi içeri giremedi. Çevik
kuvvet polisi tedbir alarak, olay çıkmasını önledi.

Maçı az sayıda Ermeni delege ve taraftar da izledi. Kapalı tribün yanındaki tribünde Türk ve Ermeni bayraklarının birlikte dalgalanması hoş bir görüntü oluşturdu. Bursalı taraftarlar PKK'yı lanetlerken 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attılar. Öldürülen gazeteci Hrant Dink'in eşi de maçı izleyenler arasında yer aldı.

Maç öncesi en çok milli formayı giyen futbolcu ünvanını alan Hakan Şükür'e, Teknik Direktör Fatih Terim ve Federasyon Başkanı Mahmut Özgener tarafından plaket verildi. Bursasporlu taraftarlar Hakan Şükür'e tezahüratlar yaptılar.

Maçı Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Nafiz Özak da izlediler.
3 DİLDE HRANT'IN ÜLKESİNE HOŞGELDİNİZ
Genç Siviller de Bursa'daydı. Ermenistan'daki maça giden tek sivil toplum örgütü, Bursa'ya da giden tek STK oldu.  Hem de maç öncesi oldukça gürültü koparan Bursa'nın en fanatik taraftar grubu Teksas'ı kızdıracak bir pankartla.. 3 dilde yazılan "HRANT'IN ÜLKESİNE HOŞGELDİNİZ" pankartıyla en anlamlı mesajı verdi.

YURT VE DÜNYA Haberleri