Temayülde 1650 delegenin 1582’si oy kullandı

AK Parti Rize il başkanlığının yapmış olduğu ve yoğun bir katılımın sağlandığı temayül yoklaması sona erdi.

Kültür Park’ta gerçekleştirilen temayül yoklamasında oy kullanma işlemi saat 10.00’da başlarken 16.00’da sona erdi. 

Temayül yoklamasında 1650 delegenin 1582’si oy kullandı.

Koordinatörlüğünü AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan’ın yaptığı temayül yoklamasına Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ömer Faruk Koç ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Başak Kaman da katıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nin almış olduğu karar gereğince aday adayı olsalar da AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile AK Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, temayül yoklamasında yer almadı.

23. başvuruyla Rize Milletvekili aday adayı olan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar ise temayül yoklamasında yer aldı.



Oy kullanma işlemin sona ermesinin ardından sandıklar tek tek açılarak kullanılan oylar sayıldı. Sayılan oylar genel merkeze gönderilmek üzere çuvala konularak mühürlendi.



AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı temayül yoklaması sonrasında yaptığı açıklamada, “Bana göre sevindirici olan bir iki husus var özellikle onların altını çizmekte fayda görüyorum. Son derece saygın, AK Parti’nin kurumsal kimliğine yakışır, AK Partili olmanın ayrıcalığını yaşatan bir nezaket çerçevesinde bu temayül yoklamaları geçti. Bütün aday adaylarımız ve teşkilatlarımız da buna katkı sağladı. Ben buradan öncelikle tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma sonra da tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İkinci önemli bulduğum konu ise çok yüksek bir katılımla bütün teşkilat mensuplarımız adeta bu salona akın ettiler. Kendi iradelerini genel merkeze yansıtma konusunda bir fikir ortaya koydular. Ben çıkacak olan sonuçların aday belirlemede önemli bir kriter olacağı kanaatindeyim. Bu sonuçların hem ilimize hem de partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm aday adaylarımıza hayırlı olsun.” dedi.



İstanbul milletvekili Bülent Turan ise 1650 delegenin 1582’sinin temayüle katıldığını açıklayarak, “Çok büyük bir katılım sağlandı. Kimin emeği ve katkısı varsa tekrar teşekkür ediyorum. İl başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yüksek katılım bize bu meseleye bakış açısını gösteriyor. Parti içi demokrasinin işleyişini bize gösteriyor. 13 yıllık yürüyüşümüze rağmen yorulmadan aynı aşkla devam edebiliyor olmak çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Rize Haberleri