Türkiye Estonya engelini aştı

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye, Estonya'yı 4-2 mağlup etti. İşte maçın golleri (VİDEO)

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye, Estonya'yı 29. ve 72. dakikada Tuncay, 37. dakikada Sercan, 62. dakikada Arda'nın attığı golle 4-2 yendi.




MAÇIN GOLLERİ:



Türk Milli Takımının hızlı başladığı karşılaşmada, 4. dakikada, Estonya'nın korner atışı sonrasında defans topu hızlı çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Arda, ceza sahası önüne gelerek Emre'yi topla buluşturmak istedi. Kaleci Pareiko, daha önce davranarak topu kontrol etti.

6. dakikada Hakan Balta, ceza sahasında Arda ile verkaç yaptı. Hakan Balta, topu müsait pozisyonda dışarı vurdu.

7. dakikada defansın hatasından yararlanan Oper'in soldan ortasıyla topla buluşan Klavan, Voskoboinikov'i topla buluşturdu. Voskoboinikov, yerden yaptığı vuruşla Volkan'ın solundan topu ağlara gönderdi: 0-1

14. dakikada Hamit'in sağ kanattan ortasında defans tehlikeyi uzaklaştırmak istedi. Dönen topu alan Emre'nin uzaktan vuruşunda kaleci dokunarak üstten kornere çeldi.

16. dakikada sağ köşeden kendi çabasıyla ceza sahasına giren Arda'nın zor pozisyonda vuruşunda defans topu uzaklaştırdı.

17. dakikada Emre'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Arda, boştaki oyuncular yerine kaleye vurmayı tercih edince defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

20. dakikada Hamit'in ceza sahası ön çizgisinde sert şutunda top savunmaya çarparak oyun alanına döndü.

22. dakikada Vassiljev'in serbest vuruştan attığı sert şutta, kaleci Volkan topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

24. dakikada Arda'nın yaklaşık 35 metreden vurduğu sert şutta top az farkla auta gitti.

25. dakikada Arda'nın ceza sahasına ortasında defans topu uzaklaştırmaya çalışırken boşta kalan topa Tuncay roveşata yaptı. Tuncay'ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

29. dakikada Emre ile verkaç yapan Arda topuk pasıyla rakip defansını düşürüp Tuncay ile topu buluşturdu. Estonya defansının ofsayt beklentisini fırsat bilen Tuncay, çapraz pozisyonda düzgün vuruşla topu rakip filelere gönderdi: 1-1

37. dakikada, sağ kanattan ceza alanına girdikten sonra dar açıdan kaleye vuran Arda'nın şutunda top kaleci Pareiko'dan döndü. Dönen topu takip eden Sercan topu ağlara gönderdi: 2-1

42. dakikada Hakan'ın kafasından seken top boşta kaldı. Kalesini terk edip ceza sahasının dışına kadar çıkan Volkan, Voskoboinikov'dan önce topu taca atarak tehlikeyi önledi.

47. dakikada gelişen Estonya atağında Voskoboinikov ile çarpışan Emre sakatlık geçirdi. Tedavi için saha kenarına alınan Emre, daha sonra yeniden oyuna döndü.

53. dakikada Piiroja'nın ceza sahası dışından vurduğu top Servet'ten döndü. Arkadan gelen Vasiljev'in sert şutunda Servet'ten seken meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2

62. dakikada Hamit'in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte yükselen Arda, kafa vuruşuyla rakip fileleri havalandırdı: 3-2

66. dakikada Klavan'ın ceza sahası yayı üzerinden sert şutunda Volkan yatarak topu kontrol etti.

67. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Sercan'ın yerden şutunda top kaleci Pareiko'da kaldı.

68. dakikada sol kanattan Sercan'ın pasıyla ceza sahası önüne gelen Arda, sert vurdu ancak top az farkla yandan auta çıktı.

70. dakikada Vassiljev'in defansın arkasına sarkıttığı topa Lindpere hareketlendi. Volkan, Lindpere'den önce topu uzaklaştırdı.

72. dakikada Halil orta alandan taşıdığı topu sağdan içeri giren Tuncay'a verdi. Tuncay, topu kontrol edip önünü boşalttıktan sonra düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-2

75. dakikada Arda'nın sol kanattan pasında topla buluşan Tuncay'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Pareiko'da kaldı.

82. dakikada Estonya defansının uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlak Arda'nın önünde kaldı. Düzgün vuruş yapamayan Arda, topu auta attı.

85. dakikada sağ kanatta Arda'dan topu alan Hamit ceza sahası dışından kaleye vurdu ancak kaleci Pareiko iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

90. dakikada defansın arkasına sarkan Klavan'ın vuruşunda kaleci Volkan topu kornere çeldi.

Karşılaşma, Türkiye'nin 4-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Öte yandan Arda'nın 62. dakikada kaydettiği gol Türkiye (A) Milli Futbol Takımının attığı 600. gol olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE, ÜÇÜNCÜ SIRADAKİ YERİNİ KORUDU

Estonya'yı 4-2 yenen Türkiye, puanını da 11'e çıkardı. Türkiye, grupta üçüncü sıradaki yerini korudu.

Estonya, 5 puanla grubun beşinci sırasında kalırken, Ermenistan'ı deplasmanda 2-0 yenen Bosna Hersek ise puanını 15'e çıkardı ve gruptaki ikinciliğini sürdürdü. Ermenistan ise 1 puanla grupta son sırada yer aldı.

"TÜRKİYE OLARAK BARIŞA YÖNELİK YAKLAŞIMINI ORTAYA KOYDU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan A Milli Futbol Takımları arasındaki maça Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın katılımı konusunda, ''Sayın Cumhurbaşkanımız malum Ermenistan'a gitti. Türkiye olarak barışa yönelik yaklaşımını ortaya koydu, adımını attı. Bundan sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanına aittir. Onların dünya kamuoyu itibarında barışa ne denli yakın veya uzak olduklarını sergileyecektir'' dedi.

Türkiye-Estonya milli maçının devre arasında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, kaç bakanın maça geldiğinin sorulması üzerine, iki bakanın maça geldiğini, milletvekili sayısının ise çok olduğunu söyledi.

Türkiye ile Ermenistan A Milli Futbol Takımları arasında 14 Ekim'de maç yapılacağının hatırlatılması ve ''Sizi orada da görebilecek miyiz?'' sorusunun yöneltilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Duruma göre... Eğer iyi gidersek o maça da iştirak ederiz'' karşılığını verdi.

En çok beğendiği oyuncunun sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, bunu söylemesinin uygun olmayacağını belirtti.

Ermenistan maçının sportif yönden ve barış açısından önemli olduğunun belirtilmesi üzerine Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Temenni ediyorum ki, Ermenistan maçına kadar olan maçlarımızı galibiyetle süsleyelim. O zaman tabii Ermenistan maçı Türkiye için çok daha farklı bir önem ifade edecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız malum Ermenistan'a gitti. Türkiye olarak barışa yönelik yaklaşımını ortaya koydu, adımını attı. Bundan sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanına aittir. Onların dünya kamuoyu itibarında barışa ne denli yakın veya uzak olduklarını sergileyecektir.''

BÜTÜN MESELE 3 MAÇIN TAMAMINI DA GALİBİYETLE BİTİRMEK

Başbakan Erdoğan stattan ayrılırken de maçı değerlendirdi. Maç öncesinde galibiyeti temenni ettiklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Türk milli takımının maça iyi başlamadığını ama iyi bitirdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 4-2'lik sonucun güzel ve net bir skor olduğunu belirterek şöyle konuştu:

''Şimdi bütün mesele Çarşamba günü yapılacak Bosna-Hersek maçı. Ben öncelikle, başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm ekibi, tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bosna-Hersek maçında da bu başarının devamını diliyorum. Tabii bütün mesele 3 maçın tamamını da galibiyetle bitirmek. İnanıyorum ki, inanırsak başarırız. Kendimize de iyi bakacağız. İnşallah 3 maçta da bu işi bitirmiş olalım.''

YURT VE DÜNYA Haberleri