UĞUR, YELKENİ SUYA İNDİRDİ!

Ergenekon Savcılarına bağıra bağıra konuşan Dündar dün şok haberle yelkenleri indirdi.

Ergenekon sanıklarının suç teşkil eden konuşmalarında Uğur Dündar'la ilgili bölümler de 2. Ergenekon İddianamesi'ne konmuştu.

Uğur Dündar bu nedenle Ergenekon Savcıları'nı hedef alan çok sert açıklamalar yapmış, Başbakan, Adalet Bakanı ve HSYK'ya çağrılarda bulunmuştu.

Uğur Dündar'ın ekranda adeta kendini kaybederek bağıra bağıra yaptığı konuşmada Ergenekon Savcıları'na sert mesajlar vardı.

Dündar ayrıca savcılara suç duyurusunda bulunacağını da açıklamıştı. Dündar'ın suç duyurusunda bulunmak için seçtiği avukat ise bir Ergenekon avukatı olmuştu. Dündar Ergenekon Terör Örgütü sanığı Vedat Yener'in avukatı Vural Ergül'ü kendine avukat seçmişti.

Ancak dün yeni bir gelişme oldu ve Ergenekon Savcıları, Uğur Dündar'a kendilerine "vasıfsız" dediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Bu haber Uğur Dündar ana haber bültenini sunarken Anadolu Ajansı tarafından geçildi.

Dündar, "şimdi bir son dakika haberi geldi" diyerek, kendisi hakkında yapılan suç duyurusunu okudu. Ancak Dündar'ın daha önceki aşırı sert ve bağıran üslubundan eser yoktu.

Dündar, uzun uzun savcılara hakaret kastı olmadığını, yargıya çok güvendiğini anlattı. Kendisinin dürüst gazeteciliğini örneklerle anlatan Dündar konuşmasını iç çekerek bitirdi.

Dündar'ın bir hafta önceki şahin tavırlarından eser kalmaması dikkat çekti.

YURT VE DÜNYA Haberleri