ŞEMSETTİN SARI
Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde yapılan plaket törenine Rize Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Halim Mete ile diğer davetliler katıldı.
Mete, törende yaptığı konuşmada, bazılarının krizin Türkiye'yi etkilediğini, bazılarının da krizin Türkiye'yi tam etkilenmediğini söylediğini belirtti.
Krizin Rize'yi şu ana kadar çok fazla etkilediğini hissetmediğini ifade eden Mete, krizin daha çok üretim yapan şehirlerde ön plana çıktığını belirterek, ''Rize'de ortaklık kültürü ve paylaşımcılığın yaygınlaştırılması gerekiyor. Ama Karadenizli olarak buna yatkın değiliz. Her şeyi kendi başımıza yapmak istiyoruz. Bu konuda birlik beraberliğimiz zayıf kalıyor. İşimizde yenilikler yapmalıyız. Babadan kalma imkanlarla işimize devam edemeyiz'' dedi.
Mete, marka olmuş şehirlerdeki izlenimlerinde birlik beraberliğin önemini gördüğünü vurgulayarak, ''Biz ise birbirimize rakip oluyoruz. Bizim çay diye bir markamız var. Ama maalesef bunu yeterinde kullanamıyoruz. Ama buna karşı nereye giderseniz gidin Rizelileri yönetici olarak görürsünüz. İlimiz iki tane başbakan çıkarmış bir il. Bundan son derece gurur duyuyoruz'' diye konuştu.
Çayeli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sarı ise amaçlarının daha çok çalışmayı, kazanmayı ve daha çok vergi ödemeyi teşvik etmek olduğunu belirterek, ''Bu zor şartlarda para kazanıp vergisini ödeyen bütün mükelleflerimize kutluyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından ilçede 2007 yılında en çok vergi veren mükelleflere plaket verildi.