Yangında 14 kişiyi kurtardı

Ahmet Bozkurt, yangını fark ederek 14 kişiyi facianın içinden kurtardı. Bozkurt olay anını kameralara anlattı.

Almanya'nın Aldingen kasabasındaki Türkler'e ait bir binada çıkan yangını fark edip, binadakilerin hayatını kurtaran Ahmet Bozkurt, önemli olanın binadaki insanları kurtarmak olduğunu söyledi.

"Gözlerime inanamadım"
Gece yarısı arabasıyla işten evine giderken yangını fark ettiğini söyleyen Bozkurt, olay anını, "Gece yarısı saat 01.15'te işi bıraktım. Evime giderken tesadüfen yangını gördüm ve durdum. Kendimden emin değildim, tekrar arabayla geriye döndüm. Baktım ev gerçekten yanıyordu. Ondan sonra arabamı durdurdum ve eve doğru gittim. Etraf karanlıktı, evin girişini zor buldum. Kapıyı açtım ve içeri girdim. İçerisi karanlıktı, ışıkta yoktu. Daha sonra hem Türkçe, hem de Almanca yangın var diye bağırdım. İnsanları uyandırmaya çalıştım, fakat bazıları uyanmıyordu.


"Kapıyı tekmeledim, Alman beni azarladı"
Kapıya tekmeler atarak uyandırdım. Sonra insanların hepsine merdivenlerden aşağıya inmesine yardım ettim" dedi. İndirdikten sonra sarhoş olduğunu sandığı bir Alman'a rastladığını ifade eden Bozkurt, "Alman'a yangın var dedim. Bana sert bir şekilde, 'biliyorum, napalım yangın varsa var. Tamam çıkıyorum' dedi. Yalnız o giyinmiş haldeydi. Öbür insanlar gibi perişan çıkmaması dikkatimi çekti. Dikkatlice baktım, sarhoştu da. Evin hem giriş tarafı yanıyordu, hem de yan taraftaki çöp kutusu yanıyordu" diye konuştu. İtfaiye gelene kadar herkesi kurtardığını ifade eden Bozkurt, "İtfaiye 15 dakika sonra geldi. Onlar gelene kadar ben binadakileri kurtarmıştım. İtfaiye 15 dakika sonra geldi ama, yangına müdahale etmesi 40 dakikayı buldu. Vanayı açamadılar. Sanırım vana buz tutmuş ya da paslanmıştı. İtfaiyeye kalsaydı, insanlar ölebilirdi" dedi.

Öte yandan şüpheli olarak gözaltına alınan bir Alman'ın, binayı ateşe verdiğini itiraf ettiği bildirildi. Alman'ın akli dengesinin yerinde olmadığı ifade edildi.

YURT VE DÜNYA Haberleri