Yazılarına taptığım adam bu mu?

İlhan Selçuk'un gözaltına alınması konusunda eski Cumhuriyet okurlarının ruh halini yazdı.

Yazılarına
taptığım
adam
bu muydu?


Radikal gazetesinde gündemdeki konularla ilgili en farklı yazıları yazan Perihan Mağden, Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasını yazdı. Mağden'in yazsısı bir çok, 'eski cumhuriyet okurunun da' ruh halini yansıtıyor.

YILLARCA DİNDARCA CUMHURİYET OKUDUM
İlhan Selçuk'un sabaha karşı götürülüp evinden gözaltına alınması, Çocukluk Hastalığınızın gözaltına alınması gibi bir şey.
Artık koca bi insansınız. Çocukluk hastalıklarınızı ne ister, ne hatırlarsınız.
Ama yine de çocukluğunuzun hastalıkları da size aittir. Bi tuhaf hissedersiniz kendinizi.
Elinizde olmadan üzgün- hissedersiniz.
Kaç yıl boyunca 'dindarca' Cumhuriyet okudum, İlhan Selçuk okudum- hatırlamıyorum. Çok yıl boyunca. Çok dindarca.
Yatılı okuduğum liseden eve döndüğümde, annemin biriktirdiği Cumhuriyet gazetelerinin tamamını okuyabilmek için, bazen cumartesi ya da pazarları evden dışarı çıkmazdım. Tahayyül edin!
Sonra tabii sonsuz bir yabancılaşmayla bakar oldum İlhan Selçuk'un fotoğraflarına/yazılarına. Bi zamanlar yazılarına taptığım adam BU MUYDU? ESASINDA?

KEMALİZM DİNİ'NİN FANATİK NEFERLERİ
İnternette flaşlanmışsa yazıları, dayanmışsa göz hizama yani okuyor; dehşet içinde kalıyordum. Gazetesinin baş köşesinden başkumandanlıyordu Sivil-Askeri Elit'i. Kemalizm Dini'nin fanatik neferlerini vaiz vaiz vaazlıyordu.
Doğru iplerin nasıl çekilmesini göstermekle yükümlü 1 KuklaOynatıcısı gibiydi: Kuklaların Zihinsel ve Moral Efendisi.

Ve fakat HİÇ KİMSE sabaha karşı baskınlarla evinden alınsın istemem. HİÇ kimsenin evi talan edilsin istemem. Benim çocukluk evim birkaç kez polis baskınına maruz kaldı. Al sana: hiç kabuklanmayan Çocukluk Yaraları.

YURT VE DÜNYA Haberleri