Zavallı Ata Ölümüne İşkence

Adana'da aşırı sıcaktan yük taşıyan at, yorgunluktan bayıldı. Yıllardır ekmek kazandırdığı sahibi tarafından can çekişirken tekmelendi. İşte dehşet fotoğraflar...

Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan ve geçimini at arabası çalıştırarak sağlayan 4 çocuk babası Ökkeş Sayın'ın atı, Pınar Mahallesi 31 sokakta aşırı sıcak ve yorgunluğa dayanamayarak yere çöktü.

Atı ayağa kaldırmak isteyen Ökkeş Sayın ve çocukları üzerine su döküp serinletmeye çalıştı. Hayvanı ayağa kaldıramayan Sayın ile çocukları başarılı olamayınca belediye ve hayvan koruma derneklerini arayarak yardım istedi.

Yaklaşık 2 saat sonra gelen Seyhan Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim Burçin Serinsöz, çırpınmaktan kanlar içinde kalan atın acısını hafifletmek için azaltılmış dozda morfin yaptı.

CAN ÇEKİŞEN HAYVANI TEKMELEDİ

İğnenin etkisiyle canlanır gibi olunca, ayağa kaldırmak isteyen sahibi Ökkeş Sayın, yelesinden tuttuğu hayvanı silkeleyip, tekme atmaya başladı.

Atılan tekmelerin acısından ayağa kalkmak için hamle yapan at, kendi ağırlığını taşıyamayınca tekrar olduğu yere çöktü. Atı kaldırmaya gücü yetmeyen Ökkeş Sayın, çevredekilerden yardım istedi.

4- 5 kişi, olay yerindeki onlarca meraklı çocuk gözüne aldırmadan, ağız ve burnundan kanlar akan atı ayağa kaldırmaya çalıştı. Bu kez halatı atın karnının altından geçiren kalabalık, ayağa kaldırmak için tekrar hamle yaptı. Buna rağmen atını ayağa kaldıramayan Sayın, pes ederek, “İğne yapın bu hayvan artık ayağa kalkamaz" demesi üzerine Veteriner Hekim Burçin Serinsöz, ata iğne yaptı.

Onlarca çocuğun gözleri önünde iğne vurulan at, çırpına çırpına can verdi.
Olay yerine çağrılan belediye temizlik işçileri, kepçe yardımıyla traktöre yükledikleri atı, şehir çöplüğüne götürdü.

YURT VE DÜNYA Haberleri