Zekeriya Beyaz seçime de el attı!

Dini konulardan, cinselliğe kadar girmedik alan bırakmayan Zekeriya Beyaz şimdi de "AKP yüzde 50 alır" dedi ve kendince uyarılar yaptı..

İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'dan şok iddialar

'Seçmen kütüklerinde hile yapıldı' diyen Beyaz Hoca'dan uyarılar...

İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz, yerel seçimleri yakın takibe aldı. Beyaz, yerel seçime doğru giderken yenilenen seçmen kütüklerinde büyük hileler yapıldığını savunarak “Öyle ki o zaman AKP belki de yüzde 50'nin üzerinde bir çoğunlukla seçimi kazanacaktır” dedi. Kendisinin de CHP'den adaylığı gündeme gelen Beyaz, AKP'nin seçimi başarıya ulaştırabilmesi için gerekli önlemleri aldığını da ifade ederek şöyle devam etti: “AKP'nin her sandık başında üç erkek, üç bayan ve üç genç olmak üzere 9 görevlisi bulunacak, böylece 154 bin sandık da bir milyon 386 bin sandık görevlisi bulunacaktır. Bunların 500 kişisi 3ü günlük eğitimden geçirilecek, onlar da diğerlerini eğiteceklerdir. Alt yapı hazırlanmıştır”

Seçimlere, şu andaki yeni seçmen kütükleri ile gidildiği taktirde seçimin hile ve haksızlıklarla tamamen geçersiz hale geleceğini savunan Beyaz Hoca yeni düzenlemelerin yapılmasını Hükümet'ten ısrarla talep edilmesini aksi halde seçimlerin boykot edilmesi gerektiğini ifade etti. Beyaz Hoca uyarılarını şöyle sıraladı:

- Seçmen kütüklerinin hazırlanma yetkisi, İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumlardan alınmalı ve yeniden yargıya verilmelidir. Liste yazım işleri tamamen tarafsız devlet memurları eliyle yapılmalıdır.

- İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan seçmen kütükleri seçim için geçersiz sayılmalı ve bir gün eskiden olduğu gibi sokağa çıkma yasağı konularak yeniden kapı kapı dolaşılarak yazılmalıdır.

- Adres nakilleri için eskiden muhtarların verdiği adres nakil belgeleri yeniden şart haline getirilmeli, böylece hayali adreslere veya bir daireye bir çok yeni aileler nakletme gibi sahtekarlığın önüne geçilmelidir.

- Oyunu kullanan kişinin parmağına eskiden olduğu gibi boya sürülmesi şartı yeniden uygulanmalı, böylece mükerrer ve sahte oy kullanma fırsatı ortadan kaldırılmalıdır.

YURT VE DÜNYA Haberleri