1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Ses Kaydı Herşeyi Açıklıyor!
Ses Kaydı Herşeyi Açıklıyor!

Ses Kaydı Herşeyi Açıklıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'e girmediği için Anavatan MKYK üyeliğinden istifa eden Hüseyin Kocabıyık, skandal ses kaydı için neler söyledi?

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisi Meclis'e girmediği için Anavatan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğinden istifa eden Hüseyin Kocabıyık, ortaya çıkan ses kaydının 27 Nisan'da yaşanan gelişmeleri açıklayıcı bir nitelik taşıdığını söyledi.

Kocabıyık, bir genelkurmay başkanının da bu şekilde konuşmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Bir internet sitesinde yayınlanan ses kaydında son dönemde adı Encümen-Dâniş ile gündeme gelen

 İlgili Haber

 ORG. KARADAYI'NIN SES KAYDI

eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, 367 krizi ve Erkan Mumcu ve Anavatan'ın Meclis'e neden girmediği ile ilgili çok çarpıcı açıklamaları yer alıyor.

Mumcu'ya Meclis'e girmemesi için yapılan baskının detayları ile anlatıldığı ses kaydında, seçimlerden AK Parti'nin çıkması halinde TSK'nın darbe yapması gerektiği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erkan Mumcu'nun Meclis'e girmemesi askerlerin baskısına bağlanmış, Mumcu ise bu baskı iddialarını reddetmişti.

Dönemin tanıklarından biri de eski Anavatan MKYK üyesi Hüseyin Kocabıyık. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kocabıyık, 25 Nisan tarihinde Anavatan Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen MKYK toplantısında Erkan Mumcu'nun gelen bir telefon sonrası Meclis'e girme fikrinden vazgeçtiğini söyledi.

Telefonun eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'dan mı geldiğini bilmediğini dile getiren Kocabıyık, toplantıda Mumcu'nun Meclis'e girme eğiliminde olduğunu belirtti. "Saat 16.00-17.00 arasında bir telefon geldi." diyen Kocabıyık, "25 Nisan'da sayın Erkan Mumcu Meclis'e girme yönünde eğilim sergiliyordu. 367'ye karşıydı. O ara bir telefon geldi, dışarıya çıktı. Telefonla konuştuktan sonra içeriye girdi. 'YÖK Başkanı'na suikast oldu ve artık herşey değişti. Yeni baştan düşünmemiz lazım.' dedi. Ben kamuoyuna bunu açıkladım. Ortada bir telefonla değişen kanaatler var. Bunu tuhaf bulduğumu söyledim. Onun dışında ben kimin aradığını bilmiyorum. Sayın Mumcu, beni, açıklamamdan dolayı yalancılıkla suçlamıştı. 50 kişinin önünde olan bir olay olduğu için bunu üzüntüyle karşıladığımı söylemiştim." dedi.


"ESKİ BİR GENELKURMAY BAŞKANININ BU TARZ KONUŞMASI KABUL EDİLEMEZ"

Mumcu'ya o dönem "40-50 yıllık siyaset sorunlarını 20 kişilik bir grubunla çözüyorsun. Gir buraya dedim. Girmezsen iki ay sonra sen yoksun." diyerek oylamaya girmesi için iknaye çalıştığını aktaran Kocabıyık, Meclis'e girmedikleri için partisiyle ipleri kopardığını aktardı. Ortaya çıkan ses kaydını değerlendiren Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Böyle bir olayın olması çok üzüntü verici. Eski Genelkurmay Başkanı'nın bu tarz konuşması da kabul edilebilir bir şey değil. Erkan Mumcu'yu da dinlemek lazım. Ama böyle olayların olması çok rahatsız edici. Ortaya çıkan ses kaydı, 27 Nisan'da yaşanılan bazı gelişmeleri de açıklayıcı bir nitelik taşıyor. 28 Şubat, 27 Nisan, 27 Nisan öncesi o dönem yapılan mitingler, 2003-2004 yıllarında darbe girişimleri; bunların hepsi yekpare olaylar. Ayrı ayrı bunları ele alırsanız Türkiye'nin bu kısa dönem tarihini anlayamazsınız. Bunların hepsi bir bütün."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız